Află care sunt modalitățile de relaxare preferate de oameni în timpul crizei sanitare și ce fac aceștia acasă, atunci când sunt izolați.
Criza sanitară a schimbat perspectiva asupra modului de distracție a oamenilor de pretutindeni, influențându-le în mare parte și stilul de viață. La nivel planetar, consumul de date a crescut cu 47%, ca urmare a utilizării internetului ca sursă principală de relaxare în perioada distanțării sociale în majoritatea statelor lumii. Oamenii au început să caute alte surse de distracție de interior, ca alternativă la cele clasice, care se desfășurau la exterior.
De exemplu, 61% dintre chinezi au preferat cursurile online de fitness, sesiunile de joc la cazinourile online cu bonusuri fără depunere au crescut până la 24, 7 minute (9% dintre sesiuni depășeau o oră), iar 32% dintre americani au început să vizioneze mai multe filme online. Ritmul de viață zilnic s-a schimbat aproape total, așa că, în cele ce urmează vom vedea care sunt modalitățile de relaxare preferate de oameni în timpul crizei sanitare.
Cum se distrează oamenii în perioada distanțării sociale impuse de criza sanitară?
În intervalul 2019-2021, nivelul consumului de date la nivel global era preconizat să crească cu maxim 28%. În realitate, ca urmare a impunerii măsurilor de distanțare socială, acesta a ajuns la o creștere de 47% (în medie, între 2019 și 2020, creșterea a fost de la 120 Tbps la 179 Tbps). Iar acest lucru s-a reflectat în modul în care mediul digital a servit ca suport pentru desfășurarea unei serii de activități de relaxare care se practicau în locații terestre sau în aer liber.
Astfel, în China, aproximativ 61% dintre posesorii de abonamente la centrele de fitness s-au reorientat către cursurile online, la fel cum au procedat și 33% dintre sud-coreeni. În America, în timp ce 27% dintre oameni au ales să renunțe la sport pe timpul pandemiei, 12% s-au reorientat către antrenamentele efectuate online. În ceea ce îi privește pe europeni, 53, 5% dintre spanioli au declarat că așteaptă revenirea în sălile de fitness, în timp ce 5% dintre unguri au ales sesiunile de fitness susținute pe internet.
Printre modalitățile de distracție preferate de oamenii din întreaga lume înainte de criza sanitară se numărau ieșirile la restaurant, pub-uri și terase (34%), în cafenele (30%), sesiunile de shopping (31%), vizionarea de filme acasă (49%), vizionarea transmisiunilor sportive la TV (47%), jocurile video (37%) și pregătirea meselor în familie (94%).
În 2020, pe perioada distanțării sociale, oamenii au alocat mare parte din timpul dedicat acestor activități accesării opțiunilor de distracție de pe internet (jocuri video, vizionarea de conținut video sau ascultarea unor posturi radio sau urmărirea unor canale muzicale, interacțiunii pe rețelele de social media sau ascultării pod-casturilor).
Astfel, nivelul consumului de date mobile, de exemplu, a fost mult mai mare în 2020, în majoritatea statelor lumii. În China, acesta a crescut cu 70, 8%, în Turcia, cu 70, 6%, în Singapore, cu 61, 8%, în Coreea de Sud, cu 54, 4%, în timp ce în Germania, acesta s-a mărit cu 34, 4%, iar în Marea Britanie, cu 32, 47%. Că alternativă la relaxarea online, oamenii au găsit câteva modalități la fel de plăcute de petrecere a timpului. De exemplu, în SUA, numărul celor care au început să gătească a crescut cu 49%, la fel cum s-a întâmplat și cu cei care au ales să aloce o parte din timpul lor cititului (creștere de 34%).
29% dintre americani au optat pentru a-și petrece mai mult timp odihnindu-se, 17% dintre aceștia au ales să-și petreacă mai mult timp alături de membrii familiei, în timp ce 13% și-au dedicat timpul petrecut în casă jocurilor de societate. Oamenii au început să comande mai mult online, așa că, veniturile obținute de platformele digitale au crescut semnificativ – 41% pe platformele de food și 23% pe cele care promovează mâncărurile proaspete, respectiv 36% pe platformele de retail generaliste).
Cu siguranță că, în următorii ani, vor mai exista perioade în care oamenii vor fi supuși măsurilor de distanțare socială, așa că, aceste modalități de relaxare online vor deveni parte a stilului nostru de viață.