Fiecare locuință are nevoie, din când în când, de anumite investiții. Majoritatea persoanelor aleg să reamenajeze sau optează pentru diverse lucrări de reabilitare atunci când simt nevoia unei schimbări. Scopul principal este crearea unui spațiul cât mai confortabil, căci o casă mobilată modern și dotată cu tot ce este necesar activităților gospodărești devine practică și primitoare.
Pe lângă aceste investiții periodice, fiecare locuință necesită, lunar, costuri de întreținere. Facturile au ajuns un motiv de frustrare și stres pentru mulți români. Oamenii se plâng tot mai des de costul ridicat pe care trebuie să îl plătească la gaz, pe timp de iarnă, sau la curentul electric. Tehnologia și soluțiile moderne apărute pe piață în ultimii ani pot să ajute la reducere costurilor din gospodărie. Important este ca fiecare să aleagă soluții potrivite în funcție de tipul locuinței și de nevoile familiei.
Iată trei investiții utile, care se vor amortiza în timp și vor aduce o scădere considerabilă a cheltuielilor din gospodăria ta:
1. Izolarea casei este o soluție excelentă pentru a plăti mai puțin la încălzire. Fie că ai o centrală pe gaz, una pe lemne sau un alt sistem de producere a căldurii, izolarea termică va ajuta la menținerea unei temperaturi constante în locuința ta. Materialele pe care le vei utiliza depind în mare parte de preferințele tale. Informează-te, apoi alege soluția optimă pentru casa ta. Plăcile de polistiren sunt cel mai des folosite, dar mulți specialiști consideră că există și variante mai bune pentru a izola o locuință, precum spuma poliuretanică, termoizolația din lână de oaie (pentru casele din lemn), spuma de rășină etc. Indiferent de materialul pe care alegi să îl folosești, cu siguranță, vei avea doar beneficii după ce îți vei izola casa.
2. Panourile fotovoltaice pot scădea considerabil facturile la curentul electric. Sunt destul de costisitoare, dar investiția se amortizează în timp, iar cei care au optat pentru un astfel de sistem spun că aduce numeroase beneficii. Panourile fotovoltaice transformă energia solară în energie termică și pot fi utilizate pentru aparatura electrică din casă, pentru centrala electrică, panourile radiante etc. Dacă optezi pentru o astfel de variantă alege panouri fotovoltaice de la Dbsolar și vei avea garanția că produsele achiziționate sunt calitative. În plus, pentru a scădea costurile de montare, poți urmări anual programul național “Casa Verde” prin care statul subvenționează aceste sisteme alternative.
3. Folosește becuri led pentru a face economie la energia electrică. Pe lângă faptul că sunt moderne și arată bine, ele reduc cu mult facturile la curent. Un bec led consumă de aproape opt-zece ori mai puțin decât un bec incandescent, spun specialiștii. Așadar, costul mai mare al ledurilor se amortizează rapid prin facturi mai mici, dar și printr-o durată de viață mai mare a acestora. Un led, în funcție de model, poate funcționa până la 30-50 de mii de ore, spre deosebire de un bec obișnuit care luminează până la aproximativ o mie de ore.
Așadar, pentru a reduce cheltuielile din gospodărie există soluții! Unele, ce-i drept, necesită investiții majore, dar, în timp, își vor dovedi utilitatea și vor aduce beneficii multiple. În funcție de tipul gospodăriei și de necesități, poți face un plan pe termen lung pentru a găsi soluția cea mai potrivită pentru tine, astfel încât facturile să nu mai fie un motiv de stres.
Un Comentariu
Elena
Da, dar condițiile privind achizitionarea panourilor fotovoltaice în prog
.casa verde sunt f restrictive.V-as ruga sa imi explicați cum pot sa-mi instalez un astfel de sistem cit mai repede?