Piaţa „Vasile Milea” poartă şi în această săptămână arome proaspete, cărnoase şi multicolore, târgul „Toamna piteşteană” fiind prelungit până duminică, spre bucuria negustorilor şi producătorilor locali. Farfuria urbană din bucla anotimpului este apetisantă. Fructe şi legume în stare proaspătă sau conservată, brânzeturi şi cărnuri preparate după reţete tradiţionale, must făcut pe loc. Drept garnitură sunt servite înghiţituri în sec şi haine îmbibate cu fumul emanat de grătare încinse pe care sfârâie pastrama, ceafa de porc, pulpele de pui, micii şi cârnaţii. În plină secetă, trecătorilor le plouă în gură, experienţa vizuală având impact devastator asupra papilelor gustative.
4 lei paharul de must
Pentru cei care vor să se aprovizioneze din târgul urban, iată câteva preţuri per kilogram: vinetele se vând cu 2-2.50 lei; varza albă, cu 2.50 lei şi cea roşie, cu 3 lei; roşiile – cu 2.50-5 lei; cartofii, cu 3 lei, ardeii capia, cu 3.50 – 5 lei; morcovii, cu 4 lei; castraveţii, cu 4-5 lei; ceapa roşie, cu 5 lei; ardeii graşi, cu 4-5 lei; conopida, cu 4 lei; gogoşarii, cu 6 lei; tecile, 8 lei; fasolea boabe, cu 10 lei; păstârnacul, cu 12 lei; merele, cu 4-5 lei; strugurii, cu 4,50-7 lei; perele, cu 7 lei; gutuile, cu 8 lei; prunele uscate, cu 15-25 lei; miezul de nucă, cu 30 lei etc. Mustul preparat pe loc se vinde cu 4 lei (paharul de 250 ml) sau 10 lei (litrul). Porumbul pentru fiert costă 2 lei ştiuletele.
60 lei kilul de jumări
La căsuţele din lemn deschise în scop comercial telemeaua mixtă şi caşul afumat costă 20 lei kilogramul; telemeaua de oaie, 25-27 lei; telemeaua de capră, 27-30 lei; brânza de burduf, 45 lei; pastrama, 25 lei; carnea de berbecuţ, 20-30 lei: cârnaţii de casă de porc, 35 lei şi cei de vită, 50 lei; pulpa afumată, 40 lei; muşchiul de porc afumat, 50 lei; jumările, 60 lei etc. Preţurile sunt negociabile. Mirosul este gratuit.
Zacusca de peşte, 20 lei
Pe tarabe se găsesc la vânzare, la borcan, şi preparate gătite după reţete proprii de producători locali, precum: sfeclă cu murături (10 lei), bulion din ardei capia cu roşii (30 lei); murături asortate (10 lei); gogoşari în oţet (10 lei); zacuscă de teci sau de vinete (10 lei); ardei capia cu sos (15 lei); bulion de roşii (20 lei); zacuscă de peşte (20 lei); murături ţărăneşti (30 lei); ardei cu struguri (50 lei) ş.a.