Ana Maria Burtea are 21 de ani şi este studentă la Facultatea de Jurnalism. Ea este pasionată de radio şi în fiecare dimineaţă, de la ora 7 la ora 10, o puteţi asculta la emisiunea „Bună dimineaţa, Piteşti” pe postul Muntenia FM. Despre cum a ajuns în lumea radioului, dar şi alte destăinuri puteţi afla din următorul interviu.
„Marea mea iubire”
– De unde ai dobândit pasiunea pentru radio?
– Cred că pasiunea pentru radio zăcea în mine de mult timp pentru că ascult foarte des o emisiune radiofonică foarte cunoscută. Probabil nu am avut şansa să o descopăr mai devreme, dar acum a venit timpul. Plus că eu am lucrat şi în televiziune o perioadă, acolo înregistram voice-over pentru ştiri cu vocea mea şi îmi plăcea foarte mult. Cred că şi în acest mod am descoperit o înclinaţie pentru radio.
– Lucrând şi în alte domenii, cum ai descrie radioul?
– Poate sună ciudat, dar radioul va rămâne marea mea iubire!
„Să dansez şi să scriu poezii”
– Ce alte pasiuni mai ai?
– Îmi place să dansez şi să scriu poezii, dar nu am investit mult timp în aceste două pasiuni.
– Cum este să fii în direct dimineaţa? Ai emoţii?
– Frica live-ului a dispărut de ceva timp. Îmi place foarte mult să fac asta, mai ales că în radio am posibilitatea să comunic cu ascultătorii mei. Mă simt bine să ştiu că mă adresez unui public cât mai mare, dar să vă spun un secret… Am emoţii imense atunci când ştiu că mă ascultă oameni apropiaţi sufletului meu.
„O voce bună, puternică”
– Care sunt calităţile pe care trebuie să le aibă un om de radio?
– Nu ştiu dacă sunt eu în măsură să spun asta, dar cel mai propabil trebuie să aibă o voce bună, puternică, să ştie să se facă plăcut/ă ascultătorilor, să fie o persoană informată, să reziste şi în condiţii de stres, să îi placă muzica şi cel mai important să îşi dorească să facă asta.
– Ai vreun model în acest domeniu?
– Eu am ales jurnalismul de mai bine de 3 ani şi în tot acest timp am învăţat putin de la fiecare om care mi-a ieşit în cale: colegi operatori, reporteri, şefi. Sigur, tot ce am învăţat despre radio se datorează colegului meu, Dj Graphik. Ca modele, nu ştiu ce să zic, urmăresc mulţi oameni de radio. Îi ascult pe Răzvan Popescu şi Flick, îmi plac şi Sebastian Coţofană sau Shurubel. Sincer, ascult toate radiourile, vreau să învăţ puţin de la fiecare.
– Ce gânduri de viitor ai?
– Îmi doresc să rămân în radio cât mai mult, poate chiar la un post naţional, dar mă gândesc şi la o carieră în PR. Reţeta perfectă ar fi să le îmbin pe amândouă.
– De ce ar trebuie să asculte tinerii radioul?
– În primul rând pentru muzică. Să fim serioşi, cine poate trăi fără muzică? Iar în momentul de faţă avem atât de mulţi artişti în România, oameni care fac muzică bună. Şi în al doilea rând, să asculte pentru felul în care ajunge informaţia la ei: rapid, scurt şi la obiect.