George Mărgineanu este un tânăr în vârstă de 22 de ani, pasionat de muzică, în special de folclor. Acesta a participat la zeci de concursuri şi festivaluri, impresionând publicul şi juriul. De asemenea, George este profesor la Şcoala de Muzică „Gheorghe Gomoiu”, acolo unde predă muzică pentru copii. Despre talentul lui, dar şi alte reuşite, tânărul ne-a vorbit în următorul interviu.
– Cum ai descoperit pasiunea pentru muzică?
– Cânt de la vârsta de 4 ani, pasiunea pentru muzica populară fiindu-mi insuflată de bunica mea. Am ales să merg spre muzica populară deoarece aceasta ne reprezintă pe noi ca neam.
– Care crezi că sunt cele mai importante reuşite ale tale ca artist?
– Am avut onoarea şi ocazia de a cânta alături de maestrul Nicolae Botgros şi Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, a fost un moment unic, extraordinar. Cred că asta este experienţa cu care mă mândresc cel mai mult. Dar aş putea spune că toate evenimentele la care participi sunt importante pentru mine şi mă fac să prind mai multă experienţă şi încredere în mine.
– Cum decurge un eveniment, un concurs? Ai emoţii?
– Am participat ca orice solist tânăr, la început de drum, la foarte multe festivaluri şi concursuri. Emoţiile au fost şi sunt mereu extraordinare, dar am reuşit să trec peste ele, le-am tranformat în emoţii constructive, astfel încât să mă prezint aşa cum trebuie în faţa onoratului juriu şi, bineînţeles, în faţa publicului.
– Care crezi că sunt calităţile primordiale pentru un artist?
– Calităţile unui artist… În primul rând, să fie perseverent, să se dedice în totalitate publicului, să citească gândul omului de rând, să se folosească de acest lucru şi să creeze adevarăte texte şi melodii fix pe placul publicului. De asemenea, atunci când este pe scenă, să dea tot ce e mai bun şi să cânte din tot sufletul.
– Ce îţi propui pentru viitor?
– Pentru viitor îmi propun să lansez un album, un album cu piese autentice, care să fie îndrăgite de public. Totodată, vreau să termin facultatea de muzică şi să devin un cântăreţ iubit şi apreciat de ascultători.