Consiliul Județean Argeș prin Școala Populară de Arte și Meserii Pitești organizează tabăra de meșteșuguri tradiționale, eveniment la care participă 120 de copii din Secțiile externe de meșteșuguri ale Școlii împreună cu meșterii care le coordonează. Atelierele de lucru se desfășoară în complexul turistic Dealul Sasului din Dâmbovicioara, una dintre cele mai bogate zone etnofolclorice ale Argeșului.
Într-o lume acaparată de wi-fi, telefoane și tablete, tabăra de meșteșuguri tradiționale este pentru copii o experiență unică, în care își construiesc amintiri de neuitat: învață lucruri noi, leagă prietenii, lucrează și se distrează în același timp, în natură, alături de colegi care au aceeași pasiune – arta tradițională.
Pe lângă atelierele de țesut-cusut, olărit, sculptură în lemn, împletit nuiele, confecționat păpuși sau instrumente muzicale, copiii din tabăra de meșteșuguri au posiblitatea să-și testeze și talentele muzicale sau artistice, pentru că profesorii de la Școala Popualră de Arte susțin și ateliere de pian, vioară, chitară și instrumente de suflat, de pictură, de dans modern și chiar de actorie.
Mai mult de atât, în aceeași perioadă, copiii de la Secțiile de Pictură și Grafică de la Pitești și de la Bradu sunt și ei invitați în tabăra de la Dealul Sasului, pentru a picta în aer liber alături de artiști consacrați din Republica Moldova, având astfel posibilitatea să cunoască materiale noi, să observe și să-și însușească noi tehnici de lucru. Participarea artiștilor moldoveni la tabăra Școlii Populare de Arte Pitești a fost inițiată în Anul Centenarului Marii Uniri, cu scopul întăririi relațiilor culturale moldo-române.
Majoritatea cursanților Școlii Populare de Arte și Meserii beneficiază de sprijinul instituției în vederea participării la concursuri și festivaluri naționale și internaționale sau la emisiuni televizate pe posturi locale și naționale (în special Secțiile de Muzică și Dansuri), la tabere și ateliere de specialitate (secțiile de Arte vizuale și Meșteșuguri), astfel că organizarea unei acțiuni dedicate cursanților secției de Pictură, a căror activitate artistică se rezumă la studiul din atelierul Școlii, este binevenită și foarte apreciată de micii artiști.