… Asta a declarat, printre altele, Constantin Nicolescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, în faţa instanţei de judecată pe rolul căreia se află cel de al doilea dosar în care Nicolescu a fost deferit justiţiei pentru abuz în serviciu.
Marţi, fostul preşedinte al CJ Argeş s-a aflat în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care este acuzat de fraudă cu fonduri europene, în cazul reabilitării/construirii a două poduri din Căteasca, grav afectate de inundaţiile din 2005. El le-a declarat magistraţilor că e nevinovat şi că dosarul în care a fost condamnat, în primă instanţă, la opt ani de închisoare este unul politic. „Am experienţă, am fost preşedintele comisiei de control a SIE (în perioada 2001-2004 când a fost senator PSD de Argeş, n.r.), am noţiunea şi valoarea informaţiilor. În calitate de şef al Cosiliului Judeţean e clar că mi s-au înregistrat toate convorbirile. Întrebarea mea pentru mine e că dacă tot se ştia de atunci, de ce nu am fost trimis în judecată imediat, nu după cinci ani?!”. „Şi v-aţi răspuns la această întrebare?”, a intervenit judecătoarea.
„Sunt judecat politic şi dacă aş fi răspuns la anumite lucruri şi la anumite presiuni… Văd că e o anumită reţinere. În două mandate am candidat la preşedinţia CJ din partea opoziţiei. S-au făcut presiuni asupra mea şi, consider eu, şi asupra celor care au făcut dosarul. Dumneavoastră credeţi că eu, după 40 de ani de muncă, experienţă şi răspundere, m-aş fi apucat să fac asemenea lucruri precum cele care mi se impută?! Din toată ţara, sunt singurul preşedinte de Consiliu Judeţean judecat pentru şcoli şi pentru pod!”, a declarat Nicolescu potrivit Evz.ro.
În urmă cu ceva timp, Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5 Bucureşti, spunea într-o intervenţie la un post de televiziune că mai mulţi lideri politici au fost arestaţi şi li s-au făcut dosare la comanda fostului premier Ponta sau în urma unor jocuri politice cu ajutorul DNA. Vanghelie susţinea că printre ei se află şi Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al PSD şi al CJ Argeş, căruia i s-au făcut mai multe dosare.
Vă reamintim că Nicolescu a mai fost condamnat la şapte ani şi opt luni de închisoare în „Dosarul şcolilor”, din care a şi executat doi ani şi trei luni, fiind eliberat condiţionat anul trecut. Şi în acest caz a fost acuzat de fraude cu fonduri europene pentru reabilitarea unor unităţi de învăţământ, de asemenea afectate de inundaţiile de acum 13 ani.
10 Comentarii
Geo
Și la acest moment se fură masiv bani pe spinarea sistemului de educație.
Se fură la greu bani atât din buzunarele profesorilor cât și din banii alocați pentru funcționarea sistemului de educație.
Furtul din buzunarul public este de peste 70 % din sumă, în realitate doar sub 30% ajung efectiv acolo unde trebuie.
Anonim
Relevant este cazul cu pompa de centrală cumparata in 2015 la un liceu din Arges.
În timp ce una noua cu garantie costa maxim 4.000 lei, s-a preferat achizitionarea uneia second- hand in valoare de 24.000 lei, care nu a avut sansa sa functioneze.
Institutiile de invatamant nu sunt decât niște locuri favorabile politicienilor pentru a spăla niște bani.
În momentul când D.N.A.ul mai prinde câte un astfel de escroc (ce este adevărat destul de rar) care a băgat banii în conturile personale, șarlatanul se apără și spune că este un proces politic.
Să fim serioși, banii din școli se fură numai cu știința președintelui Consiliului Județean Argeș și cu cel al I.S.J. Argeș, fiecare având procent din afacere. Nu degeaba se bat politicienii pentru aceste funcții.
În schimb, cadrul didactic care prinde curaj și trage de mânecă șefii hoți, este expulzat din sistem cu umilirea aferentă, la acest moment fiind cunoscute câteva astfel de cazuri.
Anonim
Eu cred că nu se petreceau astfel de abuzuri (nu s-ar mai fi produs!), dacă respectivii luau legătura cu ziarul ,înainte să sesizeze despre corupția şefilor lor şi obțineau promisiunea unor bărbați (de la ziar).
Anonim
Vă rog să mă scuzați pentru cele ce redau mai jos, dar acesta este adevărul.
Astea sunt vise erotice. Numai cine a trecut prin așa ceva își dă seama de dimensiunea caracatiței.
Caracatița argeșeană este una imensă în care sunt implicați, procurori, judecători, polițiști, securiști, etc., adică mai pe scurt tot sistemul de represiune.
Anonim
Dar acum , ce să mai facem ?! , că e ca în bancul „ăla prost”cu medicul „dermato-venerice” şi cetățeanca/pacientă ,cam nedumerită, de îndemnul doctorului ca” ÎN PREALABIL” să se spele şi apoi să-şi aplice „unguentul” ,că l-a şi întrebat :
„dom’ doctor, dacă „prealabil” n-am , că n-am !, se poate sì’n lighean ?!…
Giculet
„după 40 de ani de muncă, experienţă şi răspundere”. Numai combinatii = organizare?! Zero munca. Frati multi, saracie mare, v-ati tras unii pe altii? Acum Dragnea e pe val si Simona
Anonim
Domnule exPreşefinte , iertați-o pe „delicioasă”, cititoare de horoscoape, care visa în prima ei copilărie să vă uitați la ea, ca la vecină, „bucuroasă” (n-a fost să fie!) ,dar ea a rămas „marcată” de şcoală pe care a urmat-o (nu contează cartierul !)…Şi azi (dar mai ales azi), ea confundă pe CHIRON (care ați fost pt. Argeş), cu CAHRON (care a devenit ea pt. „învățăcei”) . E drept , CHIRON a făcut un „cmpromis” major cu GEEA , când ,ca să scape de DURERE (sărăcie, dar „instigat” de fratele ZEUS !), a renunțat la NEMURIRE , alegând să fie doar CenTAUR !
Canadian
Corupția și hoția a fost și este in continuare generalizată in Argeș mai mult ca in alte județe din cauza supremației foștilor comuniști din toate timpurile … E clar că nemernicii, fiind majoritari in Argeș, nu pot fi dovediți pentru adevărata hoție. Ei sunt judecați pentru furtișaguri … și pedepsiți mai mult simbolic.
Anonim
Nicolescule, Normal ar fi sa fii cercetat si pentru avere, doar ai fost jupanul judetului, nu degeaba ti se spune Vecinul.
Maria
Sunteti singurul presedinte de CJ din tara arestat pentru ca judetul Arges este cel MAI CORUPT judet. S-a furat si se fura non stop in Argesul acesta.