La nivelul anilor 2006-2016, două regiuni din țară au atras salarii de mai mult de 20 milioane de Euro de la Provident Financial România: București-Ilfov, cu 33,1 milioane de Euro, și Sud-Muntenia, din care face parte și județul Argeș, cu 24,2 miioane de Euro, anunță oficialii companiei, în cadrul unui eveniment desfășurat alături de autoritățile din Argeș.
Astfel, reprezentanții Provident spun că topul județelor în care compania a contribuit direct cel mai mult, prin salariile agenților, este format din București, cu 33,1 milioane de Euro, urmat de Argeș, cu 7 milioane de Euro și Prahova, cu 6,6 milioane de Euro.
La nivel rural, regiunile cele mai importante, din punct de vedere al impactului indirect, sunt: Sud-Muntenia, cu 53,9 milioane de Euro, Sud-Vest Oltenia, cu 24,1 milioane de Euro și Centru, cu 22,9 milioane de Euro. Ca județe, lider în acest clasament este Argeș, cu 14,2 milioane de Euro.
Impactul indirect este tradus prin cheltuielile furnizorilor pe măsură ce aceştia rulează sumele încasate de la Provident, dar şi prin sumele acordate clienţilor.
În mediul urban, liderii sunt București-Ilfov, cu 116,6 milioane de Euro, Sud-Muntenia, cu 67,7 milioane de Euro și Centru, cu 67milioane de Euro. Într-un clasament al județelor, Argeș ocupă poziția a cincea, cu 19,9 milioane de Euro.
În regiunile Sud-Muntenia, cu 268,1 milioane de Euro, Sud-Vest Oltenia, cu 120 milioane de Euro și Centru, cu 114,2 milioane de Euro, a fost generat cel mai mare impact indus în zonele rurale. Impactul indus este calculat prin efectul de multiplicare în economie.
În cazul zonelor urbane, cele mai importante regiuni au fost București-Ilfov, cu 580,6 milioane de Euro, Sud-Muntenia, cu 337 milioane de Euro și Centru, cu 333,5 milioane de Euro.
Și în această situație, Argeș conduce la nivelul impactului rural, cu 70,6 milioane de Euro, în timp ce, urban, județul se clasează pe locul cinci, la nivel național, cu 98,9 milioane de Euro.
Provident Financial România oferă credite în mod responsabil persoanelor care doresc să împrumute sume mici și să plătească în sume accesibile, iar modelul de creditare abordat funcționează cu succes, de aproape 140 de ani la nivel internațional.