“Stonehenge” de Pitești despre care puțini știu! Imagini video de basm.
La marginea municipiului Pitești se află un teren vast care nu a fost cuprins, încă, de “febra” imobiliarelor. Totuși, pas cu pas, vedem cum se introduc utilități, semn că nu mai durează mult până când vor răsări și aici fel și fel de vile. Mă refer la prelungirea străzii Prof. Victor Slăvescu, aflată la limita cu Moșoaia. Cele două localități sunt despărțite de o frumoasă pădure de pini.
Aici, piteștenii se pot bucura de o plimbare în aer liber, pe lângă pădure, având parte de o priveliște unică: copaci ca în basme, stufăriș, chiar și o mlaștină. Ceva mai departe, mai multe pietroaie uriașe așezate ba în semicerc, ba în linie, ba aleator, amintesc de un monument preistoric din Anglia. Mă refer la vestitul Stonehenge, despre care se spune că a fost construit de o civilizație care acum nu mai există și care a lăsat puține indicii în urma sa.
Nici la Pitești nu se știe cine a adus aceste pietre și ce s-a dorit a face cu ele. În orice caz, având în vedere peisajul de vis care le înconjoară, îmi surâde ideea de a le șlefui, de a le da un aspect interesant și, de ce nu, o poveste.
Întreaga zonă ar putea fi introdusă într-un circuit turistic care ar atrage mii de oameni. Știu, mulți o vor lua în glumă, dar să ne amintim că turcii, grecii și alte popoare care se bucură acum de milioane de turiști au inventat fel și fel de legende care s-au dovedit de succes. Vorba aceea: să faci bani și din piatră seacă!
Un bun început, la Pitești, ar fi toaletarea zonei care în acest moment este plină de gunoaie și deșeuri provenite din construcții. Deși voluntarii cu grijă față de mediu au mai făcut curățenie în anii trecuți, persoanele certate cu legea și bunul simț continuă să polueze și să strice tot ce e frumos.
Partea bună, de când cu garanția de 50 de bani la sticle și pet-uri, este că astfel de recipiente nu se mai găsesc pe nicăieri aruncate. În rest, moloz, folii de plastic și tot soiul de materiale “neprietenoase” cu mediul înconjurător se găsesc pe terenurile virane de la marginea municipiului și nu numai. Amenzile ar trebui să fie unele drastice și să se aplice cu nemiluita, nu să existe doar în textul de lege.
P.S. În zona respectivă există și o faună foarte bogată. Berze, dar și păsări de pradă!
3 Comentarii
Anonim
Sa ne tinem de glume. Sunt picioarele de fundatie a unei foste magazii din lemn
Bruma
Sunt chitucii de beton ale unei foste magazii din lemn.
Anonim
Dar nu se intreaba nimeni al cui e teren? Cum sa „introduci in circuit turistic”🤣 un teren al unui alt propietar…sau mai multi! Sigur acel teren nu este al lui …Mos Craciun😁 se poate plimba oricine pt ca propietarul nu a ingradit! Dar…”domnu jurnalistù” asta nu inseamna ca nu are stapân!