Pitești. Evenimente noi la Centrul Cultural.
Centrul Cultural Pitești organizează, în perioada 11-15 noiembrie 2024, evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală, care pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile:
Cenaclul „Armonii Argeșene”, coordonat de președintele Ligii Scriitorilor Români, Filiala Argeș, scriitorul dr. Adrian Mitroi, eveniment care se va desfășura luni, 11 noiembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dialogul cu tema „Al Patrulea Zid”, în cadrul proiectului cultural „Povești pictate”, coordonat de artistul plastic Mihaela Viorela Martin, promotor cultural, avându-l invitat pe artistul plastic Dan Armand Stancu, din municipiul Curtea de Argeș, eveniment care va avea loc luni, 11 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Dan Armand Stancu este licențiat în Arte Grafice la Universitatea Națională de Arte din București. Interesele sale includ literatura, filosofia și muzica. A fost redactor online pentru Revista , iar prima sa expoziție – – a fost prezentată în Oslo, Norvegia, ca parte a Programului Erasmus (2015), urmată de alte două expoziții personale în București (2016). În 2017 a fost recompensat cu o rezidență la Salzburg Kunstverein de către Cancelaria Austriei, unde . Lucrările sale de pictură și de grafică au fost remarcate în mediile culturale, lucrări printre care se numără gravura cu titlul , care a fost inclusă într-o expoziție ce marca 150 de ani de la înființarea Universității Naționale de Arte din București”, informează Mihaela Viorela Martin.
Lansarea volumului de poezie „YNA JOY, memories of Atlantis”, de Daniela Voiculescu, eveniment editorial care va avea loc marți, 12 noiembrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„ De ce a stat o carte în așteptare… 13 ani? Cuminte, la sertar, intactă!, mustind a speranță, a dor, a toamnă… și totuși lucidă! Am răsfoit internetul, am vrut să aflu despre iubirile care nu mor… Și-am ajuns la o mărturisire a Ritei Mureșan, care m-a cutremurat! Și-am trecut printr-un arc karmic, dar am trăit o tainică regăsire, pășind pe frunzele înțelepciunii, mult mai verzi decât ochii unui Armindeni! (Sorin Durdun).
<Te iubesc, bărbatul meu tomnatic… te iubesc, chiar dacă îmi pare că am pierdut manualul iubirii într-un vis unde purtam haine de monahă… Te iubesc așa cum un pui de rândunea visează zborul albastru din Grădina Edenului! Miroase a vanilie, pe umărul meu rotund, de femeie! Vă aștept la o cană cu ceai de iubire, alături de Yna Joy și amintirile ei!”, ne transmite Daniela Voiculescu.
Dialogul cu tema „Toamna, poem viu în zeci de culori”, în cadrul proiectului „Întâlniri Culturale”, coordonat de scriitoarea Silvia Giurgiu Pătrăchioiu, avându-l invitat pe epigramistul Augustin Jianu, eveniment care se va desfășura marți, 12 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Invitatul ediției de noiembrie a <Întâlnirilor Culturale> va fi poetul și epigramistul Augustin Jianu din Craiova, supranumit și , care ne va încânta cu creații de o reală valoare literară și pe care vă invit cu drag, să-l cunoașteți!”, spune Silvia Giurgiu Pătrăchioiu.
Dezbaterea cu tema „Puterea gândului. Credință în a dărui”, în cadrul proiectului „Ferestre Culturale”, coordonat de jurnalistul Ahmed Jaber, avându-l invitat pe Mohammed Marwan Daas, inventator, eveniment care va avea loc miercuri, 13 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Distinsul meu invitat Mohamed Marwan Daas s-a născut în orașul Palmyra din Siria, țară unde a absolvit Facultatea de Managementul Afacerilor. Provenind dintr-o familie de beduini, este pasionat de medicină alternativă și se ocupă de cercetare științifică în domeniul terapiilor naturiste. A obținut brevet de inventator de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci pentru . Mai mult, finanțează cercetări științifice în șapte țări: România, Elveția, Germania, Italia, India, Iordania și Turcia, toate conform specificațiilor europene”, spune Ahmed Jaber.
Dialogul cu tema „Munca sau talentul?”, în cadrul proiectului cultural „Pasionat de Șah cu Andrei Rădulescu”, proiect coordonat de instructorul de șah ing. Andrei Rădulescu, avându-l invitat pe David Cristian Prignea, elev în clasa a VII-a la Școala „Marin Braniște” din comuna Suseni, eveniment care se va desfășura joi, 14 noiembrie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Dialogul cu tema „O viaţă închinată cântecului”, în cadrul proiectului cultural „Medalion artistic cu Mariana Claudia Filipescu”, coordonat de interpreta de romanțe și folclor Mariana Claudia Filipescu, având-o invitată pe interpreta de folclor Daniela Cernea, eveniment care va avea loc joi, 14 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“Distinsa mea invitată, Daniela Cernea, s-a născut în comuna Ciomăgeşti, la interferența dintre judeţele Argeş şi Vâlcea. A absolvit cursurile Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Piteşti şi Facultatea de Muzică, secţia Pedagogie Muzicală din cadrul Universității . A fost artist profesionist al Ansamblului folcloric din Piteşti, în perioada 1981-2022. A colaborat cu posturi de radio şi de televiziune din toată ţara. Are un număr de 17 piese munteneşti arhivate în Fonoteca Radio și a realizat patru materiale discografice. A lucrat cu mari dirijori ai orchestrelor din ţară: Florian Economu, Ionel Budişteanu, Paraschiv Oprea, Dorel Manea, Adrian Grigoraş, Marin Mihalcea, Virgil Iordache, Cătălin Iancu. A obţinut numeroase premii şi distincţii, printre acestea amintim pe cele mai importante şi anume: Placheta – simbolul municipiului Piteşti – şi distincţia de . Artista Daniela Cernea a dus cântecul argeşean şi folclorul românesc în multe ţări din lume, străbătând trei continente: Europa, Asia şi America. Îi mulțumim pentru omenie, talent şi contribuţia la conservarea şi promovarea valorilor autentice ale poporului român”, spune Mariana Claudia Filipescu.
Lansarea volumului de proză religioasă „Rugăciune pentru oprirea războiului – un Aliluiarion românesc”, de Adrian Georgescu, eveniment editorial în cadrul proiectului cultural „Confluențe literare”, coordonat de profesoara și scriitoarea Allora Albulescu, joi, 14 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
„Noua carte a lui Adrian Georgescu – este prefațată de Arhim. Mihail Stanciu, cu o copertă de Veronica Anghelescu. Un eveniment care se desfășoară sub egida Fundației literare , precizează Allora Albulescu.
Festivitatea de decernare a Premiilor Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Pitești pentru anul 2023, eveniment coordonat de scriitorul Jean Dumitrașcu, secretar al filialei, vineri, 15 noiembrie, de la ora 12.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
“La festivitatea organizată în parteneriat cu Filiala Pitești a Uniunii Scriitorilor din România vor fi acordate mai multe categorii de premii pentru cele mai bune cărți publicate în anul precedent. În primul rând, Premiul Opera Omnia. În al doilea rând, Premiul pentru cea mai bună carte de poezie, Premiul pentru cea mai bună carte de eseu filosofic și Premiul pentru cea mai bună carte de critică și istorie literară. Nu în ultimul rând, vor fi acordate Diplome de Excelență aniversare scriitorilor care au împlinit o vârstă rotundă”, informează Jean Dumitrașcu.
Pitești. Evenimente noi la Centrul Cultural.