Dublă tragedie astăzi, în Pitești. Au murit unul după altul din aceeași cauză.
Astăzi, două familii din Argeș au îmbrăcat straie de doliu. Ca o stranie coincidență, doi bunici de vârste apropiate și-au găsit sfârșitul în trafic, într-un mod asemănător. Cel mai probabil, au făcut infarct. Unul și-a dat ultima suflare pe bancheta unui autobuz, iar altul și-a trăit ultimele clipe la volanul mașinii.
A decedat în autobuz
Astfel, în jurul prânzului, i s-a făcut rău unui călător în vârstă de aproximativ 80 de ani, care se afla într-un autobuz „Publitrans”. Un participant la trafic a observat că, în zona „Argintex”, acolo unde a oprit mijlocul de transport în comun, a sosit o ambulanță. Bătrânul a fost găsit inconștient și a fost resuscitat, însă fără succes, de către echipajul medical ajuns de urgență la fața locului.
A murit în mașină
Și tot astăzi, în jurul orei 14, polițiștii piteșteni au fost sesizați cu privire la un eveniment rutier pe raza municipiului: conducătorul unui autoturism a intrat cu mașina într-o bordură, posibil pe fondul unei afecțiuni medicale. La fața locului au ajuns și echipaje medicale.
Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii rutieri piteșteni, a rezultat că bărbatul în cauză, în vârstă de 71 de ani, din Ștefănești, se afla singur în autoturism. Circulând dinspre str. Târgu din Vale, la intersecția cu str. Maior Șonțu s-a deplasat drept și a intrat în coliziune cu o bordură, posibil pe fondul unei stări de rău generată de o afecțiune medicală.
Șoferul a fost găsit inconștient, fiind efectuate manevre de resuscitare, însă fără rezultat, fiind declarat decesul acestuia.
În cauză urmează să fie întocmit dosar penal conform art. 192 din Codul Penal. Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul a avut loc.
Cauzele deceselor urmează să fie stabilite în urma efectuării autopsiilor medico-legale.
Cum știi că urmează să suferi un infarct miocardic?
Care sunt semnele unui infarct, aflăm de la doctorulzilei.ro.
Durerea toracică. Acesta este cel mai întâlnit simptom. Trebuie spus și faptul că durerea odată pornită nu scade în intensitate la mișcare sau la palpare. De aceea, dacă simți o durere puternică în piept care nu se modifică atunci când te miști sau când respiri, sună la 112.
Presiunea în piept (în coșul pieptului). Este tot un simptom frecvent al infarctului. Deși poate să fie un semn de sine stătător, presiunea în piept este adesea însoțită de durerea în piept.
Durere în brațe, gât sau maxilar. De cele mai multe ori, durerea în piept radiază în brațe (mai ales cel stâng), în gât și maxilar. Uneori, durerea poate radia și în spate.
Apar dificultățile de respirație. Adesea pacientul spune că simte ca și cum s-ar sufoca.
Transpirație. Aceasta este practic unul dintre răspunsurile organismului la stres.
Indigestia și arsurile la stomac. Mai exact, în imediata vecinătate a inimii se află și nervii care străbat stomacul, așa explicându-se simptomele ce pot fi confundate cu indigestia sau cu arsurile la stomac.
Greața este alt simptom posibil al unui atac de cord. De altfel, ca și transpirația, greața este un răspuns comun la stres. Așa că dacă ai dureri în piept și senzația de greață nu mai sta pe gânduri și sună la salvare.
Oboseala este considerată de medici un semn de avertizare al atacului de cord. Explicația constă în faptul că dificultățile de respirație duc la prezența senzației de oboseală a organismului.
Apar sincopele. Odată cu progresul unui atac de cord, mușchiul cardiac deteriorat face ca tensiunea arterială să scadă. De asemenea, are loc și o scădere a fluxului sanguin spre creier.
Dublă tragedie astăzi, în Pitești. Au murit unul după altul din aceeași cauză.