
Azi a început cel mai important eveniment al primăverii. Oamenii au dat năvală!
Târgul de Mărțișor Pitești s-a deschis!
De astăzi, 24 februarie 2025, Piteștenii sunt așteptați la Târgul de Mărțișor, în Piața Vasile Milea, locul unde tradiția, creativitatea și bucuria primăverii se întâlnesc!
Descoperă cele mai frumoase mărțișoare, bijuterii lucrate manual, decorațiuni și cadouri unice pentru cei dragi.
Târgul de Mărțișor 2025 la Pitești
La Pitești, Târgul de Mărțișor își deschide porțile de Dragobete. Ca în fiecare an, standurile sunt amenajate în Piața Vasile Milea.
„Primăria municipiului Pitești invită piteștenii și vizitatorii orașului la evenimentul dedicat simbolurilor primăverii, Târgul de Mărțișor, care va avea loc în perioada 24 februarie – 2 martie 2025, în Piața Vasile Milea.
Iubitorii de frumos sunt așteptați să descopere o gamă variată de mărțișoare, bijuterii, decorațiuni, cadouri deosebite și alte produse realizate de artizani sau de comercianți locali!”, este invitația Primăriei Pitești, pentru cei care sunt în căutarea cadoului perfect, de Mărțișor.
Mărțișoare la vânzare și în piețe
La ședința Consiliului Local Pitești, din 29 ianuarie a.c., unul dintre consilierii locali a fost „vocea”comercianților din Găvana, interesați să vândă mărțișoare și alte simboluri ale primăverii în piața din cartier, care are destule tarabe neocupate.
De altfel, comercianți din mai multe zone ale Piteștiului au propus edililor ca mica lor afacere de sezon să se desfășoare și în cartiere, nu numai în buricul târgului. Însă ei își doresc ca vânzarea să nu aibă loc pe trotuar, ci în piețele modernizate, acolo unde există spații acoperite și condiții civilizate de comerț.
Târgurile de Mărțișor, tradiție plină de semnificație
În fiecare an, la sfârșitul lunii februarie și începutul lunii martie, orașele din România prind viață prin târgurile de Mărțișoare. Aceste evenimente aduc în prim-plan una dintre cele mai frumoase tradiții românești, celebrată odată cu venirea primăverii.
Târgurile de Mărțișoare sunt organizate în piețe centrale, centre comerciale sau spații culturale, unde artizani, meșteșugari și comercianți își expun creațiile. Vizitatorii pot găsi mărțișoare tradiționale, realizate din ață albă și roșie, dar și modele moderne, din ceramică, lemn, metal sau materiale textile. Fiecare obiect simbolizează norocul, sănătatea și renașterea naturii, fiind oferit în dar persoanelor dragi pe 1 martie.
Pe lângă mărțișoare, târgurile oferă și o gamă variată de produse artizanale: bijuterii handmade, decorațiuni de primăvară, produse cosmetice naturale și dulciuri tradiționale. Atmosfera este una festivă, cu muzică populară, expoziții și ateliere interactive unde vizitatorii pot învăța să își creeze propriile mărțișoare.
Târgurile de Mărțișoare reprezintă nu doar o oportunitate de a cumpăra simbolurile primăverii, ci și un prilej de a susține meșteșugarii locali și de a păstra vie această frumoasă tradiție românească.
Azi a început cel mai important eveniment al primăverii. Oamenii au dat năvală!