Semnele de circulație care ridică probleme șoferilor. Ce faci dacă le întâlnești în trafic.
Există un anumit semn de circulație despre care șoferii nu știu mare lucru, dar care este extrem de important. Acesta este amplasat doar în câteva locații din țară și trebuie respectat.
Șoferii trebuie să țină cont de indicatoarele de avertizare, în majoritatea lor, în formă de triunghi, cu fond alb, încadrat de o dungă roșie pe margine. Dacă nu fac asta, șoferii riscă să fie implicați într-un accident sau să primească amenzi mari.
Semnul de circulație de mai jos arată că urmează un drum îngust:
De asemenea, semnul atenționează șoferul că trebuie să încetinească și să aibă grijă la mașinile din trafic. Este recomandat să îți verifici traiectoria înainte de a pleca de acasă și să încerci să alegi cel mai sigur traseu pe care îl ai în vizor până la destinație
Un indicator care dă bătăi de cap
Indicatorul „Alte pericole” se amplasează cu 50-200 m înaintea locului periculos, în orice situaţie periculoasă care nu este prevazută cu un indicator de avertizare specific. În zona în care se află indicatorul, șoferul trebuie să reducă viteza şi să circule cu atenţie sporită. Se mai poate instala şi la trecerea la nivel cu o cale ferată industrială, însoţit de un panou adiţional ce conţine imaginea unei locomotive.
Semn de circulație cu mari probleme
Un alt indicator care provoacă nedumeriri conducătorilor auto este cel care arată că în acel loc există o pistă delimitată pentru pietoni și biciclete. Acesta poate fi găsit atât pe trotuar, cât și pe partea carosabilă. Este vorba de un indicator rutier în formă de cerc și de culoare albastră. În partea stângă este prezentă o bicicletă, iar în partea dreaptă sunt desenați doi pietoni.
În cazul în care pietonii sau bicicliștii văd acest semn, ei trebuie să meargă doar pe partea marcată special. În plus, mulți dintre șoferi nu știu că în zonele în care acest indicator este prezent, circulația este permisă doar bicicletelor, trotinetelor electrice și pietonilor.
În Codul Rutier sunt reglementate mai multe tipuri de semne de circulație, respectiv indicatoare și marcaje rutiere, pe care toţi şoferii participanţi la trafic trebuie să le cunoască. Printre semnele de avertizare sunt:
- De avertizare,
- De interzicere sau restricție,
- De prioritate,
- De obligare,
- De informare,
- De orientare,
- De informare turistică,
- Panouri adiționale,
- Indicatoare instalate la trecerea cu calea ferată,
- Indicatoare kilometrice,
- Mijloace auxiliare de semnalizare a lucrărilor,
- Indicatoare rutiere temporare.
Șoferii au obligația să știe fiecare semn de circulație și marcaj rutier. Cu toate astea, un anumit indicator este ignorat, iar amenzile sunt mari. Toți conducătorii auto sunt nevoiți să respecte toate indicatoarele rutiere ce apar în Codul Rutier, dar puțini fac asta.
Sursa: evz.ro
Semnele de circulație care ridică probleme șoferilor. Ce faci dacă le întâlnești în trafic.