Produsul vedetă la Târgul de Crăciun din Pitești. Toată lumea poftește la el!
Târgul de Crăciun de la Pitești este „împănat” cu deliciile care stau la loc de cinste pe masa festivă. Pofticioșii dau târcoale standurilor care expun preparate din carne și brânzeturi. Și chiar dacă unele prețuri sunt cam piperate, produsele tradiționale preparate de gospodarii de la sate captează atenția privitorilor.
De exemplu, cârnații de casă, care costă 50 de lei kilogramul, sunt cel mai adesea „deocheați” de vizitatori.
Cașcavalul costă tot 50 de lei/kg, în schimb, brânza de burduf se vinde cu 65 de lei/kg.
Bucuria negustorilor este și mai mare atunci când sortimentele dispare de pe tarabă și ajung în sacoșele clienților mulțumiți.
Cum să faci cei mai delicioși cârnați de casă tradiționali?
Ingrediente:
– 1,5 kilograme de carne grasă
– doi metri de maţe de porc (dacă sunt proaspete, eliminați surplusul de grăsime cu dosul unui cuțit/desărați-le în apă rece, dacă sunt cumpărate)
– usturoi, sare, piper, boia dulce și cimbru, după gust
– 250 ml supă de carne cu oase (puteți folosi zeama în care au fiert piftiile, deoarece conține gelatină)
Care este secretul celor mai buni cârnaţi de porc?
Secretul cârnaţilor de porc constă în ingredientele de calitate, proporţiile corecte, maţele potrivite şi uscarea/afumarea corespunzătoare.
Este important ca atât carnea, cât și grăsimea să nu fie tocate prea fin. Pisați usturoiul, amestecați-l cu supa și strecurați după vreo 10 minute.
Puneți laolaltă toate ingredientele și frământați amestecul până când se omogenizează, adăugând treptat zeama de carne.
Umpleți cu acest amestec intestinele de porc, cu ajutorul dispozitivului conic, special, al mașinii de tocat carne.
Înainte de a-i pune la zvântat, împungeți cârnații din loc în loc cu un ac de cusut, pentru a elimina golurile de aer.
Cea mai potrivită carne pentru cârnaţi este cea de pe pulpă, burtă sau ceafă. Proporţia potrivită este de 60% carne și 40% grăsime. Prin scurgere, uscare şi afumare o parte din grăsimi se topește.
Produsul vedetă la Târgul de Crăciun din Pitești. Toată lumea poftește la el!