Cum era viața lui Călin Georgescu în tinerețe. Colegul său de armată face dezvăluiri.
Călin Georgescu, candidatul care a surprins pe toată lumea în alegerile prezidențiale, are un trecut complex și controversat. Fostul său coleg de armată, Cristian Sima, dezvăluie detalii surprinzătoare despre viața și ascensiunea sa în politica românească.
Cine îl cunoaște bine pe candidatul preferat al românilor
Acesta îl cunoaște bine pe candidatul independent, cu care a împărțit aceeași cameră timp de nouă luni, pe vremea stagiului militar de la Buzău, în anii ’80. Cu toate acestea, descrierile lui despre personalitatea și viziunea politică a acestuia contrastează puternic cu imaginea actuală a candidatului independent.
Cristian Sima a remarcat că primul tur al alegerilor prezidențiale a fost marcat de o explozie neașteptată de popularitate pentru el, pe care l-a descris drept „apărut din spuma mărilor”. Totuși, el susține că imaginea lui Călin Georgescu din prezent, acuzată de unii de simpatii legionare sau proruse, nu seamănă deloc cu omul pe care l-a cunoscut în armată.
În perioada petrecută alături de el, acesta nu arăta niciun interes pentru ideologii extreme. Potrivit lui, Călin Georgescu era „foarte comunist” și respecta cu strictețe regulile. Spre deosebire de el și alți colegi, care obișnuiau să sfideze autoritatea ofițerilor, Călin Georgescu părea aliniat perfect sistemului comunist.
„N-aș mai fi vrut să fac emisiuni politice, dar duminică am votat și așa cum multe ziare și televiziuni spun, ne-am cutremurat. Am avut de ales între un număr destul de mare de candidați, toți cu IQ-ul sub mediu, iar lumea s-a săturat. Iată că, din spuma mărilor, s-a născut Călin Georgescu. Toată lumea este impresionată de această explozie de simpatie, care s-a ‘încununat’ cu câștigarea, practic, a primului tur al alegerilor. Toată lumea îl face legionar, prorus. Să vă spun ceva, eu cunosc personajul din 1980.
Personajul Călin Georgescu, pe care l-am invitat în această emisiune, a făcut armata la Buzău, împreună cu mine. Pe vremea aia, știți foarte bine, cine intra la facultate, făcea armata cu termen redus, de nouă luni. Călin Georgescu a dormit în patul de lângă mine, timp de nouă luni de zile. Am vorbit foarte mult cu el. Credeți că era vreun legionar, eu nu cred că în momentul ăla știa ceva despre legionari și vă spun sigur, pentru că, în momentul când am făcut o aluzie că nu aș avea nicio legătură cu Horia Sima, m-a întrebat cine este Horia Sima.
Nu știa nici de Zelea Codreanu pe vremea aia, nici de Ogăranu, de nimeni. Dar era comunist, foarte comunist. Era unul care respecta regulile, noi ne mai răzvrăteam, ne certam cu ofițerii. Nu eram înrolați în sistemul comunist. Armata era o chestie criminală, în care personalitatea fiecăruia trebuia călcată în picioare”, a povestit, miercuri, Cristian Sima pe YouTube, potrivit celor de la România TV.
Călin Georgescu vine dintr-o familie de intelectuali
Candidatul independent vine dintr-o familie de intelectuali privilegiați. Tatăl lui era profesor la Agronomie, iar mama sa, o figură neașteptată pentru acele vremuri, a ocupat poziția de secretar al ministrului Agriculturii atât în perioada lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, cât și sub Nicolae Ceaușescu.
O combinație ciudată, crede Cristian Sima, având în vedere că tatăl nu era membru de partid, în timp ce mama activa în structurile comuniste. După terminarea facultății, candidatul independent a plecat la studii sau specializări în Occident, un privilegiu rar în acea perioadă.
„Deci, Călin Georgescu vine dintr-o familie de intelectuali, tata era profesor la Agronomie, iar mama, surprinzător, în anii ’60, a fost și pe vremea lui Dej, și pe vremea lui Ceaușescu, secretar al ministrului Agriculturii. Este puțin ciudat, tatăl lui nu era membru de partid, iar mama era membră de partid. După care, brusc, când a terminat facultatea, chiar l-am văzut de puține ori de când am terminat armata, a plecat la studii sau la ceva specializări, în Occident”.
Astăzi, Curtea Constituțională a României a decis să ceară Biroului Electoral Central renumărarea tuturor celor peste 9,4 milioane de voturi de la primul tur al alegerilor prezidențiale.
Hotărârea este una fără precedent și a fost luată în urma unei sesizări care viza anularea scrutinului.
Peste 9,2 milioane de voturi au fost înregistrate în primul tur al alegerilor prezidențiale. Pe primul loc s-a clasat Călin Georgescu, cu peste 2,1 milioane de voturi, fiind urmat de Elena Lasconi cu 1,7 milioane de voturi. Pe locul trei s-a clasat Marcel Ciolacu la o diferență de 2.740 de voturi de candidata USR.
Călin Georgescu, reacție după deciziile CSAT și CCR
Călin Georgescu neagă că rezultatul alegerilor s-ar datora TikTok sau altor actori, și nu poporului român: „În aceste zile se încearcă, în cea mai stridentă formă, eliminarea capacității poporului român de a gândi și de a alege conform propriilor principii morale, creștine și democratice. Oamenii au dreptul de-a alege, oamenii au puterea de-a alege, oamenii sunt tot ce contează, poporul român este singurul care contează!“.
Sursa: Capital
Cum era viața lui Călin Georgescu în tinerețe. Colegul său de armată face dezvăluiri.