Cele mai frumoase mesaje de felicitare pe care să le trimiți astăzi, de Sfântul Nicolae.
Mesaje, urări, felicitări, SMS de Sfântul Nicolae
“În 6 decembrie, toți cei care poartă numele de Nicolae, Nicoleta, Nicușor, Niculiță, Niculina, Nicu, Nicole și alte derivate ale acestora își serbează ziua numelui.
“Crede în ceea ce te poate face fericit! E doar o tradiție care a trezit sentimente de bucurie în sufletul tauîncă de la primul Moș Nicolae. Gândește-te că este același care are grija să vină la tine de fiecare dată. La mulți ani!”
„Ziua de 6 Decembrie să aducă tuturor românilor multă sănătate și fericire și ca spiritul acestei zile sfinte să nu fie uitat.”
„Un trandafir, o floare și-o rază de soare să-ți lumineze inima în această zi deosebită. LA MULȚI ANI!”
„Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiți un călduros LA MULȚI ANI, multă sănătate, multe realizări și tot ce vă doriți lângă cei dragi.”
„Sufletul tău să vibreze în armonie și pace, iubirea să te primească în brațele-i pline de căldură și duioșie, iar norocul să te urmeze oriunde. La mulți ani, de Sf. Nicolae!”
“De Sfântul Nicolae, îți doresc ca viața ta să fie plină de surprize frumoase, la fel cum Moșul umple ghetuțele cu daruri. La mulți ani, prieten drag!”
„Sper ca în această zi specială, Sfântul Nicolae să îți aducă în suflet bucurie, speranță și liniște. La mulți ani, om minunat!”
„Ne gândim cu toții la tine și pentru că astăzi este o zi specială îți urăm un sincer La Mulți Ani!”
„Sper ca ziua numelui tău să îți aducă multe motive de a sărbători. La mulți ani!”
Draga mea/mul meu, astăzi e ziua celui care ne aduce daruri și bucurii. Sper ca Sfântul Nicolae să-ți lase în suflet doar iubire și sănătate. La mulți ani!”
„Familia noastră este cel mai frumos dar, iar tu ești parte din el. De Sfântul Nicolae, îți trimit toată dragostea și gândurile bune!”
„Cu ocazia sărbătoririi numelui primiți un călduros La Mulți Ani, multă sănătate, realizări și tot ce vă doriți alături de cei dragi.”
Cui îi spunem „La mulți ani” de Sfântul Nicolae?
Calendarul ortodox prăznuiește, la 6 decembrie, cel mai iubit sfânt, în special de cei mici și de cei care cred în magia lui Moș Nicolae.
Pe 6 decembrie, peste 800.000 de români își celebrează ziua de nume, cu prilejul sărbătoririi Sfântului Ierarh Nicolae.
De origine grecească, numele „Nikolaos” este format din două cuvinte: „nike”/„victorie” și „laos”/„popor”, putându-se tălmăci prin „obștească biruință”.
Cel mai întâlnit nume de femeie care se sărbătorește de Sfântul Nicolae este Nicoleta. Tot pe 6 decembrie se mai serbează și: Niculina, Nicolina, Niculiţa, Nicole, Nikole, Nichi, Nikko, Nikka, Nikke, Nikki Nikky sau Niculăiţa.
La bărbăți, cel mai întâlnit nume serbat, pe 6 decembrie, este Nicolae. Alţi poartă numele: Niculai, Neculai, Nicuşor, Niculae, Nic, Nik, Lae, Laie, Niklas, Nicolăiţă, Niculăiţă, Culae sau Nicholaus.
Cei neascultători sunt loviţi cu… o joardă
La primul sinod ecumenic ţinut la Niceea, în anul 325, Sfântul Nicolae a fost recunoscut drept un mare apărător al ortodoxiei.
Sinodul a condamnat erezia lui Arie, conform căreia Iisus Hristos nu este Fiul lui Dumnezeu, ci doar un om cu puteri supranaturale. Sfântul, îngrijorat de o posibilă ruptură care putea avea loc în Biserică, i-a dat ereticului Arie o palmă.
Astfel, potrivit bisericii, de la palma Sfântului Nicolae a rămas obiceiul ca, pe 6 decembrie, cei neascultători să fie loviţi cu o joardă, în semn de avertisment.
Tot tradiţia spune că nuieluşa cu care este lovit neascultătorul trebuie să fie de măr, iar dacă aceasta, pusă în apă, va înflori până la Naşterea Domnului (Crăciun), înseamnă că sfântul „a mijlocit” iertarea celui care a fost lovit.
Află cine a fost Sfântul Nicolae
Oferirea de cadouri a devenit o tradiție de Sfântul Nicolae, după ce sfântul însuşi a devenit cunoscut datorită mărinimiei de care a dat dovadă în timpul vieţii sale. Seara de 5 spre 6 decembrie este cea mai așteptată seară de către cei mici. Lustruiesc ghetuțele, pregătesc cizmulițele și îl așteaptă cuminți pe Moș Nicolae. Dar de unde a început tradiția cadourilor de Moș Nicolae?
Moş Nicolae a existat ca trup şi suflet
Moş Nicolae este o personificare populară a timpului îmbătrânit. El a preluat din calendarul creştin numele și data de celebrare de Sfântul Nicolae, un personaj real (episcop de Myra), apărător al credinţei în Iisus. El a fost recunoscut ca sfânt începând din secolul al XVI-lea. Deci, Moş Nicolae a existat ca trup şi suflet, acum el există ca spirit, fiindcă întruchipează bunătatea, credinţa şi generozitatea.
Sfântul Nicolae a trăit în secolele II-III d.Hr, iar data de 6 decembrie este data morţii sale, în anul 352. Când a crescut, Nicolae a fost dus la școală pentru a studia Sfânta Scriptură, deoarece încă de la vârste fragede s-a arătat iubitor de săraci. Rămas fără părinţi, a folosit averea rămasă de la părinţii săi pentru a-i ajuta pe cei săraci şi pentru a ridica o biserică. Pe zi ce trecea, Nicolae evolua tot mai mult duhovnicește, de aceea i s-a încredințat lui Dumnezeu, apoi a plecat la o mănăstire pentru a se călugări, însă Dumnezeu a avut alte planuri pentru el. Pe durata vieții, Nicolae a propovăduit învățăturile Sfintei Scripturi cu multă sârguință, iar asta l-a făcut să fie foarte îndrăgit de locuitorii orașului. A avut grijă de fiecare om, sărac sau bogat, tânăr sau bătrân, copii și văduve.
Cele mai frumoase mesaje de felicitare pe care să le trimiți astăzi, de Sfântul Nicolae.