Cel mai așteptat proces din România s-a terminat acum! Ce se întâmpla cu Călin Georgescu.
Procesul s-a terminat cu o amânare. Curtea de Apel a anulat pronunțarea în acest caz după ce avocații lui Călin Georgescu au cerut, din nou, recuzarea judecătoarei Cristina Ardeleanu, pe motiv că a intrat pe fondul speței, fără a soluționa excepțiile.
Prima reacție de după proces
Călin Georgescu a avut o reacție după proces, potrivit dcnews.ro.
Le mulțumesc românilor care au venit la Curtea de Apel! Mulțumesc că ați așteptat atâtea ore aici. După 35 de ani, sunt convins că merită ca în România să existe dreptate. Niciunul dintre pârâți nu a avut dovezi. Până și Iohannis spusese că nu există dovezi, ci doar suspiciuni. Curtea a decis că va un verdict în cel mai scurt timp. Așteptăm o cauză dreaptă și precisă pentru demnitatea și onoarea poporului român. Cel mai important lucru este că am făcut istorie. Sper într-o justiție profesională, nu într-una politică. Am credința că justiția nu va îngenunchea în fața politicului”, a zis Călin Georgescu după ce procesul s-a terminat.
Călin Georgescu, înconjurat de susținători
Oamenii au strigat la plecarea lui Călin Georgescu de la Curtea de Apel: „Dumnezeu e cu noi! Călin, te iubim! Călin Georgescu, președintele nostru!”
Peste o mie de susţinători ai lui Călin Georgescu au protestat, luni, pe treptele din faţa sediului Curţii de Apel Bucureşti, în timpul procesului în care s-a contestat reluarea alegerilor prezidenţiale. O parte din susţinători au intrat şi în sediul instanţei. „Înarmaţi” cu steaguri şi vuvuzele, oamenii scandează lozinci împotriva actualei puteri şi intonează cântece patriotice. De asemenea, la venirea lui Georgescu în instanţă, s-a creat o adevărată busculadă.
Detalii despre procesul alegerilor anulate
A fost vorba de un proces în care Călin Georgescu şi Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept au dat în judecată Biroul Electoral Central şi mai multe instituţii: Ministerul Apărării, Statul Major al Apărării, Guvern, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Curtea Constituţională, Serviciul Român de Informaţii, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe Elena Lasconi.
Obiectul principal al dosarului se referă la anularea hotărârii BEC, respectiv a deciziilor BEC nr. 230D/2024, nr. 231D/2024 şi nr. 232D/2024, care se referă la anularea întregului proces electoral şi reluarea alegerilor prezidenţiale de la zero, în baza deciziei Curţii Constituţionale.
Pe 6 decembrie, Curtea Constituţională a anulat rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale, câştigate de Călin Georgescu, în baza unor documente desecretizate de CSAT, primite de la SRI, SIE, MAI şi STS.
Cel mai așteptat proces din România s-a terminat acum! Ce se întâmpla cu Călin Georgescu.