Aşa cum v-am anunţat, ieri-dimineaţă, stăpânii de sclavi de la Berevoeşti au fost aduşi la Curtea de Apel Piteşti după ce au contestat măsura arestului preventiv şi au cerut să fie puşi în libertate, dar acţiunea le-a fost respinsă şi toţi cei 37 de inculpaţi s-au întors după gratii.
A chemat ambulanţa
În timpul procesului, o pirandă a solicitat ajutor medical pentru că i s-a făcut rău şi magistraţii au chemat ambulanţa. Un echipaj SMURD a ajuns la Curtea de Apel, i-a administrat pacientei medicamente şi i-a recomandat să mănânce ceva. Starea femeii nu era deloc gravă, iar pacienta a refuzat să fie transportată la spital. Rudarii care au sechestrat şi exploatat mai multe persoane, inclusiv minori, s-au declarat din nou nevinovaţi şi, culmea tupeului, au cerut să fie confruntaţi cu cei care i-au reclamat.
Deşi s-a vehiculat termenul de sclavagism, unul dintre apărătorii împricinaţilor a declarat că nu este vorba despre o astfel de faptă, ci că aceştia sunt acuzaţi de lipsire de libertate şi trafic de persoane.
El a mai adăugat că se va folosi de orice probă care ar fi în favoarea clienţilor săi, inclusiv de faptul că ar fi implicate şi persoane care suferă de tulburări psihice.
Contestaţiile, respinse
Deliberând, Curtea de Apel Piteşti a respins contestaţiile la mandatele de arestare depuse de stăpânii de sclavi de la Berevoeşti. Decizia a fost luată pentru toţi cei 37 de inculpaţi împărţiţi în două loturi, unul de 17, altul de 20 de persoane. „Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Păun Traian, Păun Traian, Ursu Iosif, Marinoiu Marian, aflaţi în arestul I.P.J. Olt, Bădală Costinel, Feraru Florin, Feraru Maria, Furdui Costinel Ionuţ, Grancea Daniel, aflaţi în arestul I.P.J. Vâlcea, Păun Petruţa-Minuca, Păun Lenuţa-Mădălina, aflate în arestul I.P.J. Dâmboviţa, Feraru Ancuţa-Mariana, Păun Vasilica, Furdui Roxana, Ursu Florica, aflate la Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Bucureşti, Furdui Ovidiu- Cătălin, Furdui Vasile, aflaţi în arestul I.P.J. Argeş, împotriva încheierii nr. 102 din data de 14 iulie 2016 pronunţată de Tribunalul Argeş în dosarul nr. 3544/109/2016. Obligă pe fiecare contestator la câte 100 lei cheltuieli judiciare către stat.
Onorariile parţiale ale avocaţilor desemnaţi din oficiu, respectiv Piscu Adrian pentru trei inculpaţi, în cuantum total de 99 lei, Păun Marian pentru patru inculpaţi, în cuantum total de 133 lei, Perşu Ema pentru patru inculpaţi, în cuantum total de 133 lei, Pavel Emilia pentru patru inculpaţi, în cuantum total de câte 133 lei conform împuternicirilor avocaţiale, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu, azi, 19 iulie 2016, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”, se precizează în hotărârea magistraţilor pentru primii 17 inculpaţi. Aceeaşi decizie a fost luată şi pentru ceilalţi 20 de inculpaţi, context în care toţi cei 37 de rudari acuzaţi de constituire în grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi exploatarea persoanelor vulnerabile vor rămâne după gratii.
Val. NICOLAU