În curând se vor stabili, la nivel de federaţie, cei mai buni sportivi în 2017.
Ca de obicei, aeromodelismul piteştean îşi urmează cursul: Marian Popescu, antrenorul şi sportivul cu cele mai multe recunoaşteri internaţionale din Argeş, a mai recoltat, cu elevii săi, noi medalii naţionale şi internaţionale. 2017 a fost dominat, în judeţ, de evenimentul major reprezentat de Campionatele Mondiale de kaiac-canoe Sprint Junior şi tineret U-23. Au fost 62 de ţări participante şi peste 1600 de sportivi!
Flavian Crăciun se mândreşte cu organizarea la baza „Star” a competiţiei de tenis „Open Wheelchair Tennis” la care au participat sportivi cu handicap (în scaun cu rotile) din opt ţări. La Santiago de Chile, Eduard Şerban, de la CSM Piteşti (antrenori – Valentin Ioniţă şi Cornel Pălărie), a cucerit medalia de aur la categoria 90 kg cadeţi, la Campionatele Mondiale. Un succes special l-au obţinut soţii Andreea şi Mihai Dragnea: locul I la secţia de dans latino, la un concurs internaţional organizat, la Miami, de Federaţia Mondială de Dans Sportiv. Dansatorii de la Estrada piteşteană sunt vicecampioni naţionali.
O dorinţă a fanilor fotbalului a fost împlinită în acest an: Primăria şi Consiliul Local Piteşti au achiziţionat brandul FC Argeş. Toţi doresc, de asemenea, ca FC Argeş, primul club experimental de fotbal din ţară în 1968, să revină pe prima scenă fotbalistică. Am scris adesea că istoria excepţională a „echipei lui Dobrin” funcţionează, azi, ca un veritabil handicap pentru noua echipă alb-violetă. Marile succese ale înaintaşilor sunt greu de atins deocamdată.
Când scriem aceste rânduri, echipa se află pe locul al IX-lea în Liga a II-a şi se pare că este foarte greu să aspire la promovare. Probabil cu Dică antrenor, strategia promovării ar fi parcurs alţi paşi. Acum, echipa este sub şocul schimbării antrenorului.
Veşti bune de la Mioveni. Carmen Amariei şi Luminiţa Huţupan au fost angajate antrenoare la echipa de handbal. Este deja un succes de imagine pentru club! Echipei de fotbal i s-a administrat un impuls serios; a fost adus antrenor Laurenţiu Roşu pentru un contract de un an şi jumătate. Obiectivul acestuia: reconstrucţia echipei, ca la anul să se atace promovarea.
Apropo de reconstrucţie! În faţa ei se află şi FC Argeş. Suporterii au fost nemulţumiţi de traseul sportiv al echipei şi şi-au dorit schimbarea antrenorului. Eftimie a renunţat, dar conducerea administrativă trebuie să conştientizeze faptul că o promovare se pregăteşte laborios: pe baza unor resurse financiare favorabile, antrenorul (pentru că, am înţeles, Eduard Augustin şi Paul Ciobanu sunt interimari) trebuie să facă un mixt dintre tineri şi jucători cu experienţă (prin transferuri bine gândite, nu cu… refuzaţi de alţii!), capabili să treacă pragul Ligii I şi să facă faţă acestei competiţii.
A fost o vreme când Centrul de copii şi juniori furniza constant fotbalişti pentru prima echipă! Rănit (echipa retrogradată în 2009) de un management sportiv dezastruos, clubul vrea acum să renască. Poate! Dacă cei care conduc acum clubul se vor îndepărta de mediocritate, din punct de vedere sportiv, vor face acei paşi de… competenţă pentru a se gândi la promovare. Deocamdată, lotul atâta poate! Citind lista antrenorilor care au lucrat în Argeş, vom observa că succesele depline le-a obţinut Florin Halagian. Legat sufleteşte de clubul la care a şi jucat, el a adus acel liant necesar pentru performanţă. Şi nu numai liantul, ci profesionalismul necesar marii performanţe!
O menţiune specială pentru un succes: Ionuţ Butoi, la Jocurile Paralimpice Invictus (Neînfrânt), competiţie rezervată militarilor răniţi în teatrele de război, a cucerit argint la individual şi aur pe echipe la proba de tir cu arcul. Adăugăm preţuirea noastră!