Sportul argeşean este în vacanţă, iar sportivii au preferat să fie alături de cei dragi de Crăciun. Oamenii de sport din Argeş au petrecut şi ei, la fel ca toţi românii, Crăciunul alături de familie şi prieteni, în faţa unei mese pline de bunătăţi şi de mâncăruri tradiţionale. Nu a lipsit nici ceaşca de ţuică fiartă sau paharul de vin. Iar şoriociul, toba şi sarmalele au făcut deliciul mesei de Crăciun.
„De neuitat”
Cornel Sorescu, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Argeş, a avut casa plină de Crăciun. Copiii şi nepoţii au fost vedetele în familia şefului arbitrajului argeşean: „A fost o zi de neuitat, foarte frumoasă. Întotdeauna este minunat când ai alături persoanele dragi şi poţi să le oferi tot ceea ce ai tu mai bun. Au fost alături de mine şi de soţia mea cei doi copii împreună cu familiile lor. Am trei nepoţi superbi, de care sunt foarte mândru şi pe care îi iubesc enorm. A venit Moş Crăciun la toată lumea, evident că nu m-a uitat nici pe mine. Am avut o masă bogată, de pe care nu au lipsit mâncărurile tradiţionale. Nu am exagerat cu preparatele culinare, am gustat din toate, dar cu măsură, pentru că apoi tot eu aveam de tras şi de recuperat. Preparatele culinare au fost pregătite de soţia mea, au fost majoritatea din porc. Sarmale, muşchiuleţ afumat, friptură, cârnaţi, şorici, tobă, caltaboş, plus obişnuitele salate şi sarmale. Bineînţeles nu a lipsit ţuica fiartă şi vinul, fiecare ce a dorit. Şi fiind o seară specială, au fost şi cadouri, am şi dat, dar am şi primit. A fost un Crăciun de neuitat”, ne-a povestit ieri şeful AJF Argeş..
„Am petrecut româneşte”
Cătălin Popa, arbitru de Liga I: „Ziua de Crăciun am petrecut-o în familie, alături de cei dragi, iar seara am mers împreună cu Andreea, soţia mea, la un restaurant din Piteşti. Moşul a venit cu o seară înainte, acasă, şi a adus multe cadouri. Am petrecut româneşte. Am avut pe masă preparate din porc, şorici, sarmale, friptură. În ziua de Crăciun am stat acasă cu familia, pentru că această sărbătoare se petrece alături de cei dragi. Pe masă am avut de toate. Nu am făcut excese”.
„Păstrăm tradiţia”
Adrian Dulcea: „Noi păstrăm tradiţia şi am petrecut în familie. Am fost la Satu-Mare, la socrii. Întotdeauna de Crăciun suntem în familie. Am avut invitaţi, ne-au fost alături rudele şi prietenii apropiaţi. A fost foarte frumos, ne-am încărcat bateriile. Pe masă am avut produse tradiţionale româneşti gătite atent de mama soacră şi de soţia mea. Am avut salată de boeuf, tobă, lebăr, sarmale, şorici, friptură. Am băut ţuică fiartă şi vin fiert în cantităţi minime. Am primit cadouri, dar am şi oferit”.