Deşi cei mai mulţi tineri de vârsta lor sunt în vacanţă, sportivii argeşeni muncesc de zor şi cu… spor, dacă este să ne raportăm la ultimele rezultate înregistrate de aceştia. În weekendul recent încheiat, sportivii argeşeni au avut o agendă foarte încărcată, participând la diverse competiţii de unde nu s-au întors cu mâna goală.
Denisa Dragomir, triumf în Italia
Denisa Dragomir, sportivă desemnată anul trecut cea mai bună atletă din Argeş, la secţia feminin, nu se dezminte. Eleva antrenorului Valentin Coroja a luat startul în cadrul unei competiţii de alergare montană care a avut loc în Italia. Sportiva legitimată la CSM-FC Argeş s-a impus în două ore, 38 de minute şi 20 de secunde. Atleta din Piteşti a alegat pe distanţa de 21 kilometri, cu 1.800 metri diferenţă de nivel. Chiar dacă această competiţie se află la a treia ediţie, organizatorii au reuşit să aducă la start atleţi foarte bine pregătiţi şi să creeze o atmosferă foarte frumoasă. „Această cursă a fost mai mult un antrenament pentru mine. Am condus de la un capăt la altul. Traseul nu mi-a pus probleme. Acum mă pregătesc pentru o nouă competiţie care va avea loc tot în Italia, «Giir du Mont». Vor veni concurente mult mai valoroase. Este o cursă tradiţională în Italia, aflată la ediţia cu numărul 35. Este un concurs de 32 km, cu 2.400 m diferenţă de nivel, întrecere ce se va desfăşura în Premana”, ne-a declarat Denisa Dragomir.
Atleţii, pe podium
Etapa finală a Campionatului Naţional de juniori III s-a desfăşurat pe stadionul „Iolanda Balaş Soter”, în weekendul recent încheiat.
Printre participanţi s-au numărat şi sportivii de la CSM Piteşti şi LPS Viitorul Piteşti, iar evoluţiile lor au fost remarcabile. De precizat că unii dintre sportivi au dublă legitimare, reprezentând cele două grupări argeşene.
Pe cea mai înaltă treaptă a podiumului a urcat ştafeta 100+200+300+400 m, în componenţa Paul Gheorghe Cristian, Andrei Robert Vătafu, Robert Dima, Andrei Pătraşcu (CSM – LPS Viitorul).
Medalii de argint au obţinut Paul Gheorghe Cristian, în proba de 400 m, Andrei Robert Vătafu, la 800 m, şi Paul Gheorghe Cristian, la 200 m plat, toţi de la CSM – LPS Viitorul.
Delegaţia din Piteşti a mai obţinut şi patru medalii de bronz, performerii fiind: Andrei Robert Vătafu (CSM – LPS Viitorul – 400 m plat), Gabriel Curea (CSM Piteşti – 800 m), Alexandra Olteanu (CSM Piteşti – 1500 m) şi Adina Ungureanu (CSM Piteşti – 2000 m obstacole).
În altă ordine de idei, încă un atlet argeşean care s-a remarcat recent este Ionuţ Andrei Neagoe. Legitimat la CSU Piteşti, acesta a făcut parte din delegaţia României prezentă, în Bulgaria, la cea de-a 71-a ediţie a Campionatului Balcanic. Acesta a urcat de trei ori pe podiumul de premiere, adjudecându-şi o medalie de aur, una de argint şi una de bronz.
Cu ştafeta de 4×100 m, Ionuţ Andrei Neagoe a obţinut medalia de aur. Sportivul pregătit de Liviu Mihăilescu a cucerit argintul (în proba de 200 m) şi bronzul (100 m).
Şi luptătorii s-au evidenţiat
Reşiţa a găzduit Campionatul Naţional de lupte. Au fost prezenţi peste 200 de sportivi de la aproape 30 de cluburi din ţară. Nu au lipsit nici cei mai buni luptători ai României, medaliaţi în cadrul celor mai puternice competiţii internaţionale. Cătălin Miron, sportiv legitimat la CSM Piteşti, a obţinut medalia de bronz la categoria 71 kg, după ce a avut de disputat trei meciuri. Miron a pierdut, în semifinale, în faţa câştigătorului categoriei, Tomi Hinoveanu. În meciul pentru locul al treilea, argeşeanul a câştigat prin superioritate numerică, cu 11-2, în faţa unui sportiv din Satu Mare. La categoria 75 kg, un alt sportiv din Argeş, Marian Ionescu, s-a clasat pe locul cinci.
Andrei Tomică face furori
Un puşti originar din Bucureşti, dar legitimat la CS Pristavu Câmpulung, le-a scos peri albi adversarilor în cadrul Campionatului European rezervat cadeţilor. Desfăşurată la Cluj, competiţia care se va încheia astăzi a reunit la start cei mai buni juniori de pe bătrânul continent. Din delegaţia României a făcut parte şi Andrei Tomică, un puşti talentat în vârstă de 14 ani. În proba de dublu mixt, Andrei Tomică şi Elena Adriana Zaharia au obţinut medalia de bronz. Ieri după-amiază, Tomică şi colegul său Movileanu au jucat finala probei de dublu contra une perechi alcătuite dintr-un croat şi un polonez.
Andrei Tomică este un obişnuit al podiumurilor de premiere. Printre trofeele sale cele mai dragi, la loc de cinste stau cele patru medalii de aur obţinute, anul trecut, la Balcaniada de la Albena, în Bulgaria. Pasionat la şcoală de biologie şi geografie, puştiul ne-a mărturisit că în timpul liber îi place să citească, iar după un joc câştigat se răsfaţă mâncând ciocolată. „Tenisul de masă este viaţa mea. Am ajuns să practic acest sport datorită tatălui meu. Joc cu ochelari de câţiva ani şi m-am obişnuit. Acum mi se pare ciudat să joc fără ei. Poate vă vine greu să credeţi, dar printre pasiunele mele se numără fotbalul. De asemenea, îmi place să citesc cărţi scrise de Jules Verne. Sunt superstiţios, în sensul că tot timpul trebuie să joc având o hârtie în buzunar. Dacă nu am aşa ceva, evoluţiile mele sunt slabe”, ne-a spus cel mai bun cadet al României în clasamentul mondial dat publicităţii în această lună.