După cum v-am informat, Spitalul Orăşenesc Mioveni organizează concurs pentru ocuparea unor posturi vacante contractuale pe perioadă nederminată, pentru funcţiile de asistenţi medicali, infirmieri şi îngrijitoare. Interesul public este major, la mijloc fiind vorba de zeci de locuri de muncă disponibile în nu mai puţin de 15 secţii sau compartimente ale unei unităţi medicale care pare a fi teleportată din Occident.
Mâine este ultima zi de depunere a dosarelor pentru concurs, iar numărul candidaţilor a întrecut toate aşteptările organizatorilor. Managerul interimar al Spitalului Orăşenesc Mioveni, dr. Horia Trăilă, a precizat azi într-o conferinţă de presă pe această temă, că au fost depuse, miercuri, 233 de dosare pentru posturile de asistenţi medicali, 114 – pentru infirmiere şi 40 – pentru îngrijitoare.
Horia Trăilă: „Este un concurs mult mai mare decât ne aşteptam. Asta, în condiţiile în care am scos doar o treime din posturi la concurs, într-o primă etapă. Avem nevoie şi de medici. Însă pentru medici, angajările nu se fac în acelaşi fel; solicitările trimise Ministerului Sănătăţii apar în «Viaţa medicală» şi după cele două săptămâni de înscriere urmează o perioadă între 30 şi 90 de zile în care se organizează concurs pe postul respectiv. Dar în momentul în care îţi vin medici trebuie să te asiguri că pe secţia sau compartimentul respectiv ai personal mediu. Ca să nu stea medicul să se uite la… pereţi. Medicul funcţionează în cadrul unei echipe.”
În cadrul concursului organizat de Spitalul Mioveni pentru ocuparea posturilor vacante, proba scrisă va avea loc la 17 februarie, pentru asistenţi medicali, respectiv la 19 februarie, pentru infirmiere şi îngrijitoare. Iar proba practică/interviul se desfăşoară la 21 februarie, respectiv 25 februarie.
Din cauza numărului mare de candidaţi, proba scrisă va fi organizată nu la spital, ci pe băncile facultăţii, managerul Horia Trăilă cerând sprijinul Universităţii din Piteşti.
Horia Trăilă: „Tocmai pentru că avem nevoie de oameni buni, am dispus ca toate dosarele pentru concurs să fie primite jos, la recepţie, ca să nu aibă cineva impresia că sunt aduse pe uşa din dos. Iar Universitatea din Piteşti ne va pune la dispoziţie câteva săli spaţioase şi ne va ajuta cu personalul de supraveghere în timpul examenului, tocmai pentru a nu mai exista discuţii de niciun fel.”
Şapte compartimente din 22, funcţionale
Dimensiunea clădirii şi felul în care sunt organizate secţiile conform noilor norme europene necesită foarte mulţi angajaţi. Concursurile pentru ocuparea posturilor au intrat, iată, în linie dreaptă.
Vechiul spital din Mioveni avea 78 de angajaţi şi 140 de paturi. În acest moment, pentru cele 250 de paturi ale noului spital necesarul de personal a crescut foarte mult, chiar dacă unitatea nu funcţionează la capacitate.
La ora actuală, la Spitalul Mioveni sunt deschise secţiile de: Chirurgie Generală, Obstetrică – Ginecologie, Neonatologie, ATI, Medicină Internă, Pediatrie şi Balneofizioterapie.
Conform normativelor şi contractului semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate Argeş, vechiul spital din Mioveni funcţiona la o capacitate de 140 paturi pe şapte compartimente. Pentru ca Spitalul Mioveni să funcţioneze la capacitatea maximă proiectată şi pentru a se încheia contractele de finanţare cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Consiliul de Administraţie al unităţii trebuie să organizeze concursuri de angajare pentru fiecare nou compartiment în parte şi să obţină seturile de avize de la Ministerul Sănătăţii şi alte organisme competente.
În acest răstimp, unele servicii medicale sunt oferite contra cost, cum ar fi angiograful şi RMN-ul
2 Comentarii
Anonim
Șpaga cât este?
Bosu
500 de coco!