Soții Victoria și Gabriel Irimia din Pitești împlinesc, mâine, 50 de ani de căsătorie. O jumătate de secol în care cuplul a fost împreună la bine și la greu. Ajunși la nunta de aur, soții Irimia pot privi liniștiți în urmă, știind că sunt un model pentru cei din jur. Sunt argeșeni care stârnesc admirația. Se simt peste tot emoțiile transmise de această familie împlinită. Doamna și domnul Irimia au știut să dea timpului înțelepciunea necesară, în așa fel încât să poată construi o căsnicie trainică. Trăiesc și acum o poveste de iubire…
Modele de urmat
<<Nunta noastră a avut loc la Pitești, la 13 noiembrie 1971. Am petrecut la restaurantul „Argeșul”. Unii ar spune că de atunci a trecut „o viață de om”. Nu facem retrospective niciunul. Preferăm proiectele de viitor. La vremelnic bilanț, putem afirma că am avut mare grijă și ne-am făcut datoria de copii, părinți și bunici, trasând totodată adânc rostul nostru profesional și social. Nu am rămas niciodată captivi în „zona gri”! Viața ne-a dăruit și cu prietenii adevărate. Acum trebuie să-i mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să atingem o țintă nesperată! Vedem noi ce urmează!”>>, a spus Victoria Irimia, la o jumătate de secol distanță de momentul în care și-a unit destinul cu alesul inimii.
Personalitate marcantă a sistemului public și privat de sănătate al județului Argeș, Victoria Irimia este medic primar psihiatru, doctor în științe medicale, membru al Asociației Europene de Psihiatrie, fondatorul Spitalului „Self Control – Dr. Irimia” Pitești. Pregătirea profesională – marcată atât prin școlarizarea de specialitate și participarea la numeroase congrese, cât și prin practicarea profesiei de psihiatru – o poziționează astăzi în rândul celor mai căutați și apreciați specialiști din județul Argeș și din regiune. A fondat, în urma unui concurs național, activitatea de sănătate mintală în Pitești și în județul Argeș, printre primele din România, structura fiind nominalizată ca stație-pilot pentru Organizația Mondială a Sănătății. Face parte din structuri naționale și internaționale de profil, și-a confirmat rolul la catedră încă din 1991 la nivelul Universității Pitești, a condus Laboratorul de Sănătate Mintală al județului Argeș și posedă două brevete de invenție, înregistrate la Oficiul de Stat Pentru Invenții și Mărci.
Gabriel Irimia a construit trei şcoli noi în mediul rural la Răteşti, Valea Ursului şi Bascov, dotându-le şi organizându-le prin muncă benevolă a locuitorilor din acele zone, şi nu din fondul centralizat de stat. Distinsul dascăl și-a încheiat cariera ca profesor de biologie şi director al Şcolii Nr. 5 „Nicolae Iorga” Piteşti, pe care a modernizat-o astfel că după 1990 a devenit una dintre unitățile de elită ale Argeşului prin dotarea şi organizarea la nivel european, reflectate în rezultatele de excepţie ale absolvenţilor.