Related Articles

15 Comentarii

  1. 1

    Popa

    Acesta este noul razboi, cu un agresor invizibil si deosebit de pervers

    Reply
  2. 2

    Nicu

    Dar cu copiii ce facem? Ii facem si pe ei soldati. Dar pe batrani?

    Reply
  3. 3

    Victor viorel

    Trăiesc de 20 de ani in Spania, dar niciodată nu am trăit cu sentimentul de nesiguranță ca in ultimii ani

    Reply
  4. 4

    Puiu

    După ce am citit articolele cu pericolele din stradă şi din parcuri, cele care au apărut zilele acestea în „Argeşul”, în care oameni nevinovaţi sunt speriaţi de moarte de câini , şerpi , urşi, căpuşe, şobolani şi alte dihănii, mă gândeam aşa înainte de a adormi, că totuşi cel mai periculos în stradă rămâne omul. A doua zi a apărut acest editorial care mi-a dat dreptate. Este foarte adevărat că de la naştere şi până la moarte ne luptăm, conştienţi sau nu, cu adversităţile care apar şi ne urmăresc în fiecare moment .E ceva timp de când îi spuneam unui prieten, că dacă m-aş rătăci într-o pădure teama cea mai mare nu mi-ar fi de sălbăticiuni , că poate am noroc şi scap, dar ce fac dacă mă întâlnesc cu un om? Dacă e un „om bun”poate mă ajută, dar dacă este unul care râmneşte la un lănţic, sau o brăţară, la o verighetă sau la încălţări, ce dracu mă fac? Dacă i se desolidarizează trupul de gândire, cum zice autorul care ştie ce spune, nu devine el o fiară care atacă? N-aş da vina pe tehnică şi tehnologie decât în anumite cazuri şi nu cred că pot să fiu un soldat atât de bun ca românul de la Londra. Cred însă că vremurile de astăzi au făcut bestia din om greu de ucis!

    Reply
  5. 5

    Savu Gheorghe

    Domnule Puiu, m-ați impresionat cu acest comentariu! Aveți perfectă dreptate, nu tehnica este cauza, ci doar mijlocul. Uitați-vă la Boureanu, nu este oare un antropoid în acțiune?

    Reply
    1. 5.1

      Petre

      Se pare că Boureanu a evoluat din maimuţă.
      În acelaşi timp, îmi cer scuze faţă de maimuţe, cred că le- am jignit.

      Reply
      1. 5.1.1

        sotia lui

        Acest baureanu este educat bine felice lui si celor care l-au educat

        Reply
    2. 5.2

      Marian

      Dacă ne uităm cu puţină (sau mai mare) atenţie la politicienii de Argeş inclusiv la comportamentul acestora, constatăm că sunt rudă toţi cu Boureanu- cred că totul li se cuvine iar poporul este o masă de proşti.
      Nu- i aşa domnilor politicieni Valeca, Oprescu & Oprescu, Georgescu, Nicolescu, Manu, Tudosoiu ş.a.?
      Din păcate avem prea puţini „soldaţi în stradă”, că altfel escroci, şarlatani şi infractori de drept comun ca cei de mai sus nu mai ajungeau să ne conducă.
      Pe de altă parte prostia este la noi, că indivizii au pe cine prostii.

      Reply
  6. 6

    Ion

    Asta-i ţară de drogaţi şi / sau de sadomasochişti.
    Sistemul de educaţie a reuşit performanţa de a ocupa la salarizare locul 10 din 12, şi nimeni nu zice nimic.
    Doar sindicaliştii ca alde Voica se laudă cu performanţa că de pe locul 8 în grila de salarizare a reuşit să avanseze pe locul 10. Se pare că direcţia sindicaliştilor este bună, dar din păcate au greşit sensul de mers.
    Totuşi toată lumea din educaţie este fericită că a fost păcălită.
    De multe ori drogaţii mai au o scuză că sunt drogaţi şi nu ştiu ce fac, dar este posibil să ne confruntăm cu un autism generalizat al sistemului de educaţie, care aplaudă când ajunge pe primul loc din coadă la salarizare şi scandează …
    Până şi un tablagiu debutant (cu 6 luni de şcoală) are salariu dublu decât al unui cadru didactic.
    Nu degeaba se spune că „prostia şi domnia se plătesc”.

    Reply
    1. 6.1

      Elev

      Băiete, voi aveți patru luni de vacanta dintr-un an

      Reply
      1. 6.1.1

        Mihai

        I-ai spus treaba asta sindicalistului Voica?
        Este acesta de acord cu tine? Oare atunci când a mers în instanţă pentru tine, de ce nu l- ai tras de mâneca să- i spui că nu- i corect ce face, că nu meriţi să se bată pentru tine că în şcolă sunt alţii care muncesc mult mai mult decât tine, pe salariul pe jumătate.

        Reply
    2. 6.2

      elev

      nu ai pic de rusine tu nu ai fost deputant ioane. Acum esti tare a aaa pe pumn nu pe minte

      Reply
      1. 6.2.1

        Alin

        Nu trebuie să confundăm munca intelectuală (desfăşurată în stres şi în mizerie) cu munca de tractorist pe tarla sau munca de gragaragiu de politician..
        Dacă s-ar aplica normativele privitoare la recuperarea pshică (ca urmare a muncii la catedră) în mare parte din şcolile din România trebuie să se acorde la 4 ore desfăşurate la catedră într- o zi, ziua următoare să fie liberă.
        Dacă ne uităm mai cu atenţie constatăm întradevăr că învăţământul a produs numai delicvenţi (a se vedea politicienii şi mare parte din şefii de instituţii). Numai profesorii în cauză ştiu cum şi- au mâncat creierii cu delicvenţii care se numesc astăzi politicieni fie ei Boureanu, Dragnea, Tăriceanu, Nicolescu sau mai ştie D-zeu cum i- o chema)

        Reply
    3. 6.3

      ION

      După domnul contabili este normal ca profesorii să aibă salarii pe jumătate decât femeia de servici sau şoferul de la M.E.N. sau Parlament că el (contabilul) are program de 1- 2 ore / zi cu tot cu stat la cafea la Finanţe.
      Domnule contabil acum ai ocazia să te iei de şeful tău de la M.E.N. PAUNICĂ MIHAI care în timpul normal de lucru (de la MEN) desfăşoară alte 3 norme întregi la alte instituţii de învăţământ şi adună în cele 25 ore lucrate (din cele 24 ore) cât are ziua suma de 240 milioane pe lună.
      Poate ar fi bine domnule contabil să ne justifici cum inspectori ai ISJ Argeş angajaţi pe salarii de nimic manipulează bolizi pe străzi.
      Gargara cu cele 4 luni de concediu nu ţine domnule contabil. Probabil vrei să distragi atenţia de la modul cum obţii foloase necuvenite prin fals şi uz de fals.
      Pe de altă parte ai dreptate, la cadrele didactice nu numai că poţi să – i pui la muncă gratis, dar poţi să le impui să plătească bilet la intrarea în şcoală.
      Probabil că Tudosoiu nu şi- a făcut orele pentru a face economie de bilete care i s+ar fi tăiat la intrarea în şcoală.

      Reply
  7. 7

    Daniel

    Noua lume: într-o astfel de situaţie, starea noastră este una de nesiguranţă, de încordare continuă, de nelinişte; este o stare emoţională nervoasă, vizibilă. Se instituie un spaţiu social care ne urmăreşte, ne învăluie, ne digeră ca într-o uriaşă fagocitoză. În cele din urmă, ne înlocuieşte. Atunci trupul se desolidarizează de gândire, individual trece frontiera carcasei sale şi locuieşte de cealaltă parte a simţurilor.

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!