Mai mulţi şoferi au fost implicaţi în accidente rutiere, toate produse pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit pe anumite porţiuni de polei.
Răniţi la Dobrogostea
Astfel, o femeie de 49 de ani, Gabriela D., din Merişani, conducea un Volkswagen Bora pe DN 7C dinspre Piteşti către Curtea de Argeş. Ajunsă în satul Dobrogostea, nu şi-a dat seama că pe asfalt era polei şi, într-o curbă la dreapta, din cauza vitezei a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în şanţ. În urma accidentului, soferiţa şi doi pasageri, mai exact soţul, Emil, de 50 de ani, şi mama sa, Maria N., de 69 de ani, au fost preluaţi de echipajele medicale sosite la faţa locului şi transportaţi la spital. Şoferiţa suferise un traumatism cranio-cerebral şi unul cranio-facial, iar soţul şi mama sa avea traumatisme craniene şi plagi frontale, din fericire nu grave.
Şi-au distrus maşinile
La doar câteva minute după acest eveniment, pe acelaşi drum, la distanţe mici, s-au produs alte două incidente soldate cu ieşiri în decor. Păcăliţi şi ei de polei, doi şoferi nu şi-au mai putut controla maşinile şi primul dintre ei a ajuns într-o râpă adâncă de câţiva metri, iar cel de al doilea într-un şanţ de pe marginea unui canal colector. În ambele cazuri conducătorii auto au scăpat fără leziuni. Până la ora producerii accidentelor, pe respectivul sector de drum intens circulat nu se intervenise cu material antiderapant. Un alt incident soldat cu pagube materiale considerabile a avut loc în aceeaşi noapte în zona industrială din Mioveni, unde un autoturism scăpat de sub control s-a izbit violent de parapeţii metalici de pe marginea drumului.
Recomandări
Având în vedere riscul sporit de implicare în evenimente rutiere ca urmare a formării poleiului, poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor să: * echipeze autovehiculul cu pneuri de iarnă; * folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire; * reducă viteza de deplasare; * circule cu foarte mare atenţie; * evite pe cât posibil depăşirile, iar dacă este necesar, să efectueze manevra numai după o asigurare temeinică; * păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule; * manifeste o conduită preventivă la volan, să nu bruscheze comenzile, să folosească frâna de motor acolo unde se impune.