Părintele Adrian Gheorghe e considerat un fel de „erou” în cartierul pe care-l păstoreşte, Războieni. De unul singur, în urmă cu mulţi ani, reuşea să ctitorească o biserică! Un lăcaş de mari dimensiuni, care a schimbat aspectul unei zone cenuşii.
Astăzi, chiar la intrarea în Războieni, dinspre centrul urbei, edificiul îşi înalţă turlele spre cer, spre bucuria celor care locuiesc în zonă şi care îşi doreau de mult o Casă a Domnului în cartierul lor. Osteneala preotului Adrian Gheorghe a rămas în memoria colectivă, dar a fost luată în seamă şi pe cale ierarhică. De altfel, preotul care căra piatră cu spinarea pentru a pune temelia bisericii este un munte de modestie şi nu-şi atribuie niciun merit. Nu apare în presă, nu vrea să fie fotografiat, evită să iasă în faţă, deşi ar merita cu prisosinţă. Spune oricui că n-ar fi realizat nimic fără, se-nţelege, voia lui Dumnezeu, binecuvântarea arhiepiscopului Calinic şi sfaturile înţelepte ale consilierului eparhial pe probleme de patrimoniu, Caliopie Ichim. Împreună au hotărât şi hramul bisericii, Sfânta Filoteea, pentru care românii în general şi argeşenii în mod special au un cult aparte. Ieri, parohul Adrian Gheorghe şi-a văzut încununaţi anii de trudă rodnică. În parohia sa i-a avut oaspeţi atât pe înaltul ierarh, cât şi pe părintele Caliopie. În mijlocul unui sobor de preoţi şi diaconi, arhiereul a sfinţit biserica în cadrul unei slujbe speciale, specifice unui asemenea eveniment.
Peste 300 de oameni au fost prezenţi şi cu toţii s-au rugat nu doar ocrotitoarei lăcaşului, Sfânta Filoteea, ci şi Sfântului Mina care a fost prăznuit tot ieri. Vom reveni.