Elevii clasei a VII-a B de la Şcoala „I.L. Caragiale” din Piteşti (fostă Nr. 16) îşi continuă protestul început luni, fiind sprijiniţi de părinţi. Noutatea este că primele două ore de ieri (de biologie şi de română) s-au desfăşurat în clasa respectivă cu un singur elev, cel considerat de colegi vinovat de situaţia actuală. Ca şi luni, la ora 10, elevul respectiv a plecat de la şcoală, iar colegii lui au intrat la ore. Profesorii le-au pus absenţe în catalog celor care au participat la protest, în total 29 de copii.
Unde se va ajunge?
Situaţia este cel puţin ciudată, ca să nu-i spunem ilegală. Să sancţionezi cu absenţe o acţiune paşnică de protest, iar profesorii să ţină ora cu un singur elev în condiţiile în care legea spune că orele se pot desfăşura cu cel puţin trei elevi, asta nu mai ţine de sfera normalului.
După primele două zile de protest, elevii au primit câte patru absenţe, iar dacă protestul va continua, după ziua de vineri (în condiţiile în care colegul lor stă la şcoală doar două ore), ei vor acumula câte zece absenţe şi vor avea nota scăzută la purtare cu un punct. La 20 de absenţe într-un semestru, vor avea nota 8 la purtare şi, conform legii, vor pierde alocaţiile.
Oricum, comitetul de părinţi a decis continuarea protestului, până când elevul respectiv va fi mutat în altă parte. Mai mult, pe pagina de socializare creată (29 de copii în pericol), părinţii elevilor în cauză au postat următorul comentariu: „Vă invit să judecaţi singuri cum se numeşte… Profesorii de la primele două ore au intrat în clasă având un singur elev, iar ceilalţi au primit absenţe. ISJ Argeş a cerut acest lucru, precum şi ca la zece absenţe să li se scadă nota la purtare. Cum se numeşte?!”
Instituţiile abilitate trebuie să găsească rapid o soluţie de ieşire din această criză. Doar cu absenţe nu va fi rezolvată problema. Dacă părinţii vor refuza categoric să îşi lase copiii la ore, unde se va ajunge? La exmatricularea celor 29 de elevi şi desfăşurarea orelor cu unul singur?! Greu de crezut.
Flavius PETRESCU
3 Comentarii
cala
Ce o fi in sufletele acestor 29 de copii din 30? S-au intrebat autoritatile argesene, in special, la care parintii acestora au facut nenumarate demersuri? Ce drepturi au si ei? Sau altfel spus au si ei niste drepturi in aceasta tara in care s-au nascut? Dreptul de a invata mentionai in Constitutie, in conditii normale, este si al lor? Si dreptul la libera exprimare? Cum e posbil ca un reprezentant al statului, in speta ISJ Arges care trebuia sa rezolve de mult aceasta situatie care poate provoca probleme deosebite sa faca declaratii ca, copiii vor primi absente daca ei sunt la scoala si isi cer dreptul de a invata?
Stimati reprezentanti ai statului. Din Arges si mai ales din Bucuresti de la care copiii au mari sperante, asculati strigatul lor de disperare. Sunt olimpici, copii cu rezultate foarte bune la invatatura. De asemenea, institutiile statului trebuie sa creeze conditii speciale pentru copii cu nevoi speciale. Pentru ca situatia de la scoala IL Caragiale din Pitesti nu e singulara.
Cluju
Dar la copilul ala chinuit care nu mai are mult si va muri in curind , se gandesc parintii celor 29 de elevi ? Din nefericire noi, romanii, stim sa blamam nu sa ajutam. Exista scoala pt acest copil dar este foarte scumpa. Un roman de rind nu castiga mai mult de 350 € pe luna, in consecinta nu sunt bani nici de la parinti si nici un minister nu v-a aloca fonduri pt copiii cu ADHD.
Paun
Așteptăm demisia inspectorului general Tudosoiu și a inspectorilor implicați pentru managerierea defectuosă a situației.
Aștia nu știu decât să și ia salariile umflate cu pompa și veșnica șpagă, în rest nimic.