Azi este a treia zi la rând în care softurile informatice ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) din întreaga ţară au „căzut” aproape cu totul.
Serviciile medicale nu pot fi validate electronic decât cu mare greutate, la fel şi prescrierea de reţete online.
Conducerea CNAS a fost avertizată încă de acum mai bine de un an că vor expira două contracte majore de mentenanță: cel privitor la bazele de date Oracle și cel referitor la SIPE (rețeta electronică) și că trebuie demarate procedurile de achiziție.
Totuşi, timp de aproximativ un an şi trei luni, statul nu a binevoit să rezolve problema acestor contracte de mentenanţă.
Urmarea este că sistemul informatic al CNAS pică mai des decât MIG-urile aviaţiei militare, exasperându-i deopotrivă pe medicii de familie şi pe pacienţii acestora.
2 Comentarii
Puiu
Acest sistem inutil ,care a înghițit tiruri cu bani ,a reușit să scoată din sărite pe toți cei care dau de el din necesitate nu din vreo dorință arzătoare.Intrebarea mea e : cine plateste?Nu pentru mentenanță,pentru introducerea acestui card in sistem.Va mai aduceți aminte cat a costat? Mai bine nu.Eu am văzut de cel putin 20 de ori,in diverse farmacii ,discuții aprinse că nu funcționează sistemul.De ce nu ia doamna ministrul
o măsură din aceea”haiduceasca” să-i scoată dracu.Mi-a ieșit anagramat.Cred că mi-a căzut telefonul din „sistem”.
Anonim
Răspunsul este simplu.
Dacă sistemul informatic ar funcționa mai bine, medicii ar prescrie mai multe rețete, bolnavii ar cumpăra medicamentele la timp, astfel sistemul de sănătate ar angrena sume mai mari de bani în beneficiul bolnavului.
Ori, Statul Român este un stat de tip mafiot, condus de niște mafioți.
Interesul mafiotilor este să se angreneze doar sume de bani care aduc parandărăt cui trebuie.
Da, banii înghițiți de informatizarea sistemului au adus parandărăt serios, dar restul care este în beneficiul bolnavilor nu aduce parandărăt cui trebuie.
Apropo, pentru un RMN trebuie să te înscrii pe o listă de așteptare care durează între 1 – 2 luni. Dacă scoți bani din buzunar faci RMN.ul pe loc în fața listei de așteptare.
Concluzia coada la RMN nu este că este aglomerat RMN.ul ci că , Casa de Sănătate nu alocă bani suficienți pentru așa ceva.
Astfel, sistemul face econmie de bani, și împușcă mai mulți iepuri de odată. O parte dintre bolnavi se scârbesc și nu mai utilizează biletul de trimitere , nu mai fac RMN.ul, alții mor și Casa de Sănătate nu mai face RMN. la coșciug, cu această ocazie scapă și Casa de Pensii să- țâi mai dea pensie., etc.
Practic, constatăm că în spate se află un STAT CRIMINAL care își omoară proprii cetățeni (pe cei fără PCR.) cu bună intenție.