În şcolile din Argeş se aleg, prin concursul naţional, directorii şi secunzii. Competiţia se întinde până la vacanţa de iarnă. În cursă au rămas 206 candidaţi. Pe profesorii care au trecut cu bine de prima probă scrisă îi aşteaptă alte două testări.
Cine sunt respinşii?
Candidaţii respinşi, majoritatea pretendenţi ai postului de director, n-au reuşit să cumuleze minimul de 35 de puncte din 50 posibile, la prima probă ce a constat într-un test grilă. Printre dascălii care n-au promovat examenul scris se numără: Cătălin Butculescu (Şcoala Priboieni), Cătălin Alexe (Şcoala Ştefan cel Mare), Daian Ceauşu (Şcoala „Ion Pillat” Piteşti), Maria Viorica Cârlănaru (Grădiniţa „Tic Tac” Mioveni), Georgiana Emanuela Cojocaru (Centrul Şcolar „Sf. Nicolae” Câmpulung), Irina Eugenia Creţ (Şcoala Corbeni), Amelia Elena David (Şcoala Vrăneşti), Luminiţa Deaconescu (Şcoala Uda), Gabriela Carmen Diaconescu (Şcoala Nr. 1 Costeşti), Maria Dicu (Liceul Tehnologic Forestier Curtea de Argeş), Tiberiu Ilie (Şcoala Miroşi), Tomiţă Neacşu (Şcoala „Nanu Muscel” Câmpulung), Dana Manuela Nicolescu (Liceul Tehnologic Rucăr), Mariana Perniu (Şcoala Căldăraru), Alina Elena Petrişor (Şcoala Lunca Corbului), Mariana Preda (Grădiniţa „Castelul Magic” Piteşti), Georgeta Mihaela Savu (Şcoala Specială Costeşti), Sidonia Rizon Tănăsoiu (Şcoala Slobozia), Marcel Vintilă (Colegiul Naţional „Carol I” Câmpulung), Cristiana Ionela Voicu (Şcoala Bradu), Nicolae Voiculescu (Şcoala Vultureşti) şi Elena Mădălina Zaulet (Grădiniţa „Primii paşi” Piteşti).
În Argeş, o dăscăliţă aspirantă la şefia Şcolii Uda a obţinut cel mai mic punctaj la proba scrisă, mai exact 19,375. La polul opus, profesorul Dan Marius Bădicioiu, care candidează pentru funcţia de director al Şcolii Cotmeana, a fost singurul concurent care a luat punctajul maxim (50).
Calendarul
De azi şi până la 17 noiembrie au loc interviul şi evaluarea CV-ului. La 18 noiembrie se afişează rezultatele concursului, între 21 şi 23 noiembrie se depun contestaţiile, iar la 16 decembrie are loc validarea, în consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar, a rezultatelor finale şi transmiterea acestora la minister. Toate probele sunt obligatorii şi sunt monitorizate de observatorii desemnaţi de Ministerul Educaţiei.
La balotaj…
În cazul egalităţii de punctaj, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă şi în această situaţie egalitatea se păstrează, pentru unităţile de învăţământ cu filiera tehnologică, este declarat „promovat” candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc, după caz, iar la filiera vocaţională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unităţii; pentru celelalte instituţii este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la interviu. Dacă şi în această situaţie egalitatea persistă, este declarat „promovat” cel care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a CV-ului.
Mirela NEAGOE
Un Comentariu
petru ioan
La Dima pentru ca actualul director Preda Marioara sa ramana director se afla in alerta Inspectoratul Scolar, dar si reprezentanti ai Cosiliiului local. Politicul nu trebuia sa se implice in concurs! Doamna trebuie sa fie director chiar daca nu poate. La proba scrisa a ajuns la 35,00 datorita calculului facut de reprezentanti ai primariei.Oare ce va fi la interviu? Reusim pe coate pe genunchi!