Cursurile au fost suspendate până la 22 martie, din cauza temutului virus, dar activitatea în şcolile din Argeş poate continua şi în această perioadă de criză, în funcţie de posibilităţi, arată Cătălina Dumitraşcu, inspector şcolar general adjunct. Ministerul Educaţiei şi Cercetării a trimis în teritoriu, inclusiv Inspectoratului Şcolar Argeş, un set de recomandări pentru ca procesul educativ să nu fie scurtcircuitat de vacanţa ce poate deveni activă pentru elevi şi profesori. Care sunt măsurile de la centru citiţi în ceea ce urmează.
Prelungiri, recuperări…
Deocamdată, nu a fost suspendată, din motivele de mai sus, activitatea Inspectoratului Şcolar Argeş. Inspectorul şcolar general adjunct Cătălina Dumitraşcu a precizat că înscrierea în clasa pregătitoare – aflată în plină derulare – se poate realiza în continuare, online, iar calendarul se va prelungi cu o săptămână, după reluarea cursurilor, pentru toate celelalte activităţi.
Cătălina Dumitraşcu: „Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ din Argeş decid modalităţile de recuperare a procesului educaţional din perioada suspendării cursurilor. Conducerea unităţilor stabileşte programul de lucru al angajaţilor, în funcţie de cele dispuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, iar referitor la drepturile salariale, Ministerul Educaţiei asigură întregul personal din instituţiile de învăţământ preuniversitar de stat şi particular acreditat că nu va fi afectat de măsurile care privesc suspendarea cursurilor.”
Cursuri online şi pentru şcolari
Ministerul Educaţiei încurajază realizarea de cursuri suport pentru elevi asistate de tehnologie şi le recomandă dascălilor accesarea suitei de aplicaţii educaţionale oferite sub licenţă gratuită de către Google şi Microsoft: G Suite for Education şi Office 365 A1. În acest demers, cadrele didacrice vor fi spijinite de Casa Corpului Didactic Argeş şi de experţii e-learning din cadrul proiectului CRED. Pe de altă parte, în parteneriar cu Televiziunea Română, onor ministerul va realiza cursuri pentru toate nivelurile de învăţământ, cu prioritate pentru şcolarii claselor a VIII-a şi a XII-a/a XIIII-a, pentru a asigura continuitatea pregătirii în vederea susţinerii examenelor naţionale. Detaliile privind grila de programe pentru „Teleşcoală” vor fi comunicate în cel mai scurt timp.
După cum am mai anunţat, Ministerul Educaţiei va reprograma simulările examenelor naţionale, olimpiadele şcolare, competiţiile sportive, activităţile extraşcolare şi toate celelalte acţiuni care presupun prezenţa elevilor în colectivitate.
În Argeş, aproximativ 90.000 de preşcolari şi elevi din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi postliceal stau acasă, începând de miercuri şi până în 22 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii, care a fost luată pentru a limita răspândirea infecţiilor cu noul tip de coronavirus.
Un Comentariu
Anonim
Se pune întrebarea logica daca se mai poate face ceva util pentru elevi. Sa nu uitam că luna aprilie este dominată de sărbătorile religioase. Luna mai este ultima pentru cei din clasa terminala de la liceu. Unde mai punem simularea?