Azi, la Şcoala „Nicolae Creţulescu” din Leordeni a avut loc un exerciţiu de alarmare-evacuare care a simulat un cutremur de 6,3 grade pe scara Richter.
În urma acestui „seism”, o parte din clădire a fost „avariată”. Exerciţiul a urmărit modul în care sunt aplicate măsurile de protecţie şi intervenţie în asemenea situaţii, precum şi cooperarea salariaţilor pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor cutremurului.
Acţiunea a mai avut ca scop antrenarea şi perfecţionarea conducerii unităţii şi a salariaţilor în vederea desfăşurării intervenţiei şi evacuarea persoanelor, a aparaturii şi a documentelor.
În cadrul acestor exerciţii se urmăreşte inclusiv perfecţionarea deprinderilor şefului acţiunii de intervenţie în evaluarea rapidă a situaţiei, elaborarea documentelor operative necesare, dar şi verificarea mijloacelor de alarmare şi înştiinţare.
Acţiunea s-a desfăşurat în parametrii stabiliţi conform conceptului exerciţiului realizat de conducătorul şcolii respective, director Roxana Ciorchină, şi a ing. Mihai Miloiu, specialist de Protecţie Civilă.
„Antrenarea salariaţilor şi a elevilor şcolii, în special a şefului acţiunii de intervenţie, constituie una dintre obligaţiile legale în domeniul Protecţiei Civile ale oricărei instituţii. Trebuie să fim pregătiţi oricând, să avem mijloacele de alarmare şi înştiinţare în stare de funcţionare, să ştim cum să procedăm la evacuarea persoanelor, a aparaturii şi documentelor, pentru a limita pe cât posibil urmările unui seism.Copiii au luat-o ca pe o joacă, dar de cele mai multe ori prin joacă se învaţă mai temeinic decât din teorie. Puşi în faţa unui asemenea eveniment, ei vor şti cum să procedeze şi îşi vor proteja viaţa”, ne-a declarat ing. Mihai Miloiu, inspector cu Protecţia Civilă, cel care a organizat acest exerciţiu de alarmare.