Educația în vremea coronavirusului. Și grădinița s-a mutat pe internet…
Abia început, anul școlar 2020-2021 fierbe la foc mic. Între multele nemulțumiri ale părinților argeșeni, legate de organizarea discutabilă a procesului educativ, una este gata să dea în clocot. Programul hibrid adoptat de unele grădinițe creează, pe lângă haos, griji pentru părinți și un stres neproductiv.
Hibrid, pe rând
Programul hibrid de funcționare presupune ca jumătate din efectivul de copii să meargă la cursurile fizice, iar cealaltă jumătate să stea acasă și să facă ore online. Dar nu toți părinții pot să lucreze de acasă, în timp ce-și supraveghează pruncii „înrolați” în unitățile preșcolare care experimentează învățământul la distanță. Așa cum o fi el… Există o mulțime de părinți salariați care nu au cui să-i lase în grijă pe micuți în zilele „de grădiniță” petrecute de copilași stând acasă cu telefonul în mână ori… călare pe calculator. Angajatorii nu sunt deloc încântați de programul hibrid, întrucât în săptămâna cu grădiniță online unii salariați vor cere zile libere în mod constant pentru a sta acasă cu preșcolarii.
Părinții copiilor mici nu mai pot să se bazeze pe bunici pentru că vârstnicii sunt predispuși la a avea complicații dacă se infectează cu noul coronavirus. În mare dificultate se află și familiile monoparentale.
În Argeș, sute de prichindei merg la grădiniță cu rândul, după regulile stabilite prin programul hibrid.
Potrivit Inspectoratului Școlar Argeș, dintre cele 24 de grădinițe cu personalitate juridică șase au optat pentru programul hibrid. Scenariul 2 (cursuri online și față în față, cu rotația grupelor de copii) a fost ales din cauza problemelor legate de infrastructură (spații mici în care își desfășoară activitatea preșcolarii), de numărul mare al copiilor din grupă și de lipsa personal nedidactic. Hotărârile privind desfășurarea activităților în scenariul 2 au fost luate în consiliile de administrație ale unităților școlare, conform precizărilor din Ordinul comun nr. 5487/ 1494/2020, privind asigurarea distanțării în sălile de clasă și aprobate de Comitetul Județean de Urgență.
2 Comentarii
Dolly
Rusine pentru „”lenesii”” de la gradinite si de la scoli..S-a vazut ca medicii ca si ziaristii „”au fost cumparati”” cu bani destul de grei de cei de la putere ( guvernul meu)…acum se vede ca este rindul cadrelor didactice carora li s-a promis cite 500euro lunar in plus…Pentru ce??/aaaa…ca sa””‘stai in casa”””si sa facem on-line…Oare acest on-line nu duce la lipsa de respect fata de cadrul didactic???cei care doresc sa faca on-line nu au vazut filmuletrele cu bataile copiilor sub 14 ani?//Asta duce lipsa de educatie, lipsa de respect fata de cadrele didactice, lipsa de scoala , asta inseamna acest facut de on-line…
Profesori mergeti la scola, triti o viata normala, educati elevii ca si in trecut…Lasati minciuna si manipuyalrea de corona pe seama lui Tataru si Arafat si amedicilor care mit in continuare…Mergeti la SCOALA. si JOS MASCA ( din toate puctele de vedere)//..JOS MASCA….JOS MASCA…
Aloe Vera
Daca … „ȘI GRĂDINIȚA S-A MUTAT PE INTERNET”, bunicii ce mai fac ? Mai au o solutie, cea data de un chelos/scarbos … pe un post TV.