În ziua de 25 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și distrugere, și au reținut un bărbat de 41 de ani, din Poiana Lacului.
Din cercetări s-a stabilit că, în dimineața zilei de 25august a.c., pe fondul consumului de alcool, bărbatul ar fi pătruns în locuința concubinei sale, din Pitești, ar fi agresat-o fizic și ar fi distrus două telefoane mobile. Ulterior, ar fi părăsit apartamentul, fiind identificat, la scurt timp, de polițiști.
După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
De asemenea, după completarea formularului de evaluare a riscului, a fost emis un ordin de protecție provizoriu, valabil 5 zile, conform prevederilor Legii 217/2003 R pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice.•
Ce faceți dacă ați devenit o victimă a violenței în familie?
– Conștientizați ce vi se întâmplă și nu acceptați situația ca pe o stare de normalitate;
– Sesizaţi Poliția, sub orice formă o puteți face;
– Dacă vă simțiți în pericol, solicitați polițistului să vă ajute și să elibereze un ordin provizoriu de protecție, cu toate implicațiile juridice ce decurg de aici;
– Cereți ajutorul organizațiilor care oferă consiliere, sprijin, adăpost, etc.;
– Nu vă retrageți plângerea! Lăsați-ne să ne facem treaba, pentru a vă putea ajuta.•
Ordinul de protecţie provizoriu se emite de către poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică, în scopul diminuării acestui risc.
Mai multe informaţii despre Ordinul de protecţie provizoriu puteţi accesa gratuit pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, la adresa: https://ag.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/comunicate/ordinul-de-protectie-provizoriu-emis-de-politisti.
În situaţia încălcării de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie, a oricăreia dintre interdicţiile stabilite prin ordinul de protecție, fapta constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani, conform cadrului legal prevăzut de art. 47 din Legea 217/2003. Totodată, în situaţia în care faptele săvârşite intră şi sub incidenţa altor prevederi de natură penală, persoana în cauză va răspunde conform legii.