Autorităţile locale nu au reuşit, din păcate, să rezolve problema secţiilor de votare în care accesul persoanelor cu dizabilităţi a fost dificil sau chiar imposibil, aşa cum semnala Biroul Electoral Central şi în primul tur al alegerilor prezidenţiale.
Astfel, în Argeş au fost organizate în continuare secţii de votare care nu au asigurat condiţii de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă. Este vorba despre secţii de votare la etajul unor clădiri care nu sunt dotate nici cu lifturi, nici cu rampe pentru persoanele cu dizabilităţi până la secţie (în şcoli, în principal).
De altfel, peste 13% dintre secţiile de votare din ţară nu au asigurat condiţii de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă, arată un raport întocmit de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), cu date primite de la primării. Cele mai multe dintre aceste secţii sunt în zonele rurale, în unele comune niciuna dintre secţii nefiind adaptată persoanelor cu dizabilităţi, persoanelor vârstnice sau celor care, din diferite motive, au dificultăţi în a se deplasa.
Sursa citată a precizat că, în urma centralizării comunicărilor înaintate de unităţile administrativ-teritoriale, se constată că, din totalul de 18.698 de secţii de votare organizate pentru care au fost primite informaţii, un număr de 16.100 de secţii (86,11%) asigură accesul alegătorilor cu mobilitate redusă, iar 2.598 (13,89%) nu îl asigură.
În judeţul Argeş au fost probleme la 26 de secţii situate în localităţile Bascov, Buzoeşti, Corbeni, Coşeşti, Dragoslavele, Mălureni, Merişani, Mihăeşti, Moşoaia, Oarja, Răteşti, Stoeneşti, Ştefan cel Mare, Tigveni, Valea Mare Pravăţ şi Curtea de Argeş.