# Dacă nu e deja gata, încă mai e timp…
Ingrediente
Un kg de măruntaie (ficat, rinichi, plămâni, inimă), prapur de miel * două ouă crude şi patru ouă fierte * o felie de pâine * o lingură de smântână * şase fire de ceapă verde şi două fire de usturoi verde * o ceapă uscată * sare * piper * lingură de untură/ulei * pătrunjel * leurdă.
Mod de preparare
Cât timp pregătim compoziţia pentru drob prapurul se ţine într-un castron cu apă rece şi puţin oţet. Organele de miel spălate bine şi fierte în apă cu sare se trec prin maşina de carne. Se adaugă ouăle crude, miezul de pâine muiat în lapte, sare, piper, smântâna, verdeaţa, ceapa şi ustoriul verde tocate mărunt (cu o parte din cozi). Se unge forma cu untură sau ulei, se aşează prapurul astfel încât să rămână mult şi pe margini pentru a putea fi întors deasupra peste umplutură. În mijlocul compoziţiei se aşează ouăle fierte bine, apăsând uşor. Se înveleşte drobul cu prapurele. Se coace în cuptorul încins la 180 grade Celsius, pentru 35-40 de minute, până se rumeneşte.
Sfaturi
* Aveţi grijă să nu tocaţi prea mărunt ingredientele, pentru că riscaţi să faceţi… pate, în loc de drob.
* Dacă vă place foarte mult mărarul, puteţi folosi, dar în cantităţi moderate, fiindcă are o tentă amăruie.
* Dacă nu vă place să prapurul, din cauza grăsimii, puteţi obţine crusta aurie de deasupra cu ouă bătute mediu şi adăugate în strat gros deasupra drobului.
Poftă bună!