Se construiește o Academie de tenis în Pitești.
Primarul Cristian Gentea: “Am promis – încă dinaintea primului meu mandat – că voi încuraja, prin toate pârghiile administrative, un Piteşti în mişcare!
Un Piteşti în care infrastructura permite şi animă tinerii în direcţia practicării sportului. În care cetăţenii au acces la resurse publice pentru un stil de viaţă sănătos. În care oportunităţile de timp liber de calitate cresc de la an la an.
3 mari obiective de infrastructură sportivă au marcat primul meu mandat!
Două dintre ele sunt deja realizate: Bazinul Olimpic şi Piteşti Arena. Le urmează Stadionul Nicolae Dobrin.
Investiţii de peste 205.000.000 de euro însumează cele trei mari centre sportive, iar cea mai mare realizare este că peste 90% din această valoare reprezintă fonduri nerambursabile. Piteştiul rămâne în patrimoniu cu trei edificii majore, noi, moderne, omologate pentru competiţii internaţionale. Eu, unul, sunt mulţumit de acest rezultat.
Dar nu ne-am oprit aici, ci am luptat să aducem – tot pe fonduri naţionale sau externe – oportunităţile de mişcare şi de întreţinere a sănătăţii în toate colţurile Piteştiului, în spaţii publice şi în unităţi şcolare.
O bază sportivă care va fi omologată FRF şi UEFA se ridică în sudul Piteştiului!
Tinerii au nevoie de infrastructură pentru a face sport, iar pentru ei am construit o bază sportivă mare în zona de sud a Piteştiului, pe Aleea Anghel Saligny.
Aceasta va avea două terenuri de sport:
» unul pentru minifotbal, handbal, baschet şi tenis, cu dimensiunea de 20 m x 40 m
» unul pentru fotbal, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, care va fi omologat FRF şi UEFA
Proiectul, la care se lucrează deja intens, este realizat în colaborare cu Federația Română de Fotbal. Finanțat prin CNI, aduce Piteştiului o investiţie de 1,82 milioane de euro, bani nerambursabili.
Teren multifuncţional cu nocturnă construit la LPS Viitorul!
Tot cu fonduri de la CNI, construim deja o altă bază sportivă, în fapt, un complex cu teren multifuncțional şi nocturnă.
Va putea fi folosit pentru handbal, baschet, şi tenis, fiind dotat cu vestiare, grupuri sanitare și înconjurat de spații verzi.
Este destinat pregătirii tinerilor de la Liceul cu Program Sportiv “Viitorul” şi presupune o investiţie de 404.000 euro, fonduri nerambursabile.
Se ridică, în Ştrand, un complex sportiv destinat competiţiilor juvenile şi antrenamentelor!
Complexul de pe strada Costache Negri (Parcul Ştrand) va include un teren de fotbal de 35 m x 45 m, o sală de recuperare sportivă, vestiare, o tribună acoperită cu 190 de locuri și amenajări exterioare pentru curte.
Proiectul este finanțat prin CNI şi are o valoare totală de peste 768.000 de euro!
4 milioane de euro pentru Bazinul de Înot de la Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu”!
Am început și construcția Bazinului de înot didactic și de agrement de la Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu”, tot din fondurile Companiei Naționale de Investiții.
Noul bazin va avea dimensiunea de 15,40 m x 25,02 m şi va asigura accesul a 124 de spectatori în tribună.
Va fi dotat cu o sală de forță și una pentru gimnastică aerobică, vestiare, dar și spații tehnice, parcări și amenajări exterioare.
Teren multifuncțional realizat în urma propunerilor cetăţenilor!
Am amenajat deja un teren de sport multifuncțional în suprafaţă totală de 542 mp pe strada Horia, Cloșca și Crișan, investind 110.400 de euro, în urma propunerilor venite din partea cetățenilor, pe concept de bugetare participativă.
Urmează Academie de Tenis în Prundu!
Am realizat deja şi am transmis la CNI proiectul pentru construirea unei Academii de Tenis, în Bulevardul Petrochimiștilor, o bază sportivă și de agrement destinată iubitorilor sportului alb din Pitești.
9 săli şi terenuri noi pentru educație fizică şcolară!
La nivelul unităţilor de învăţământ primar şi gimnazial, am asigurat investiţii (tot din fonduri CNI) pentru 5 săli de educaţie fizică şcolară, din care două au fost deja realizate (școlile gimnaziale „Tudor Arghezi” și „Adrian Păunescu”) şi alte 3 sunt în execuție (școlile gimnaziale „Nicolae Iorga”, „Tudor Mușatescu” și „Nicolae Bălcescu”).
La nivelul unităţilor de învăţământ liceal, am asigurat acelaşi tip de investiţii în săli şi terenuri de sport pentru Colegiul Naţional „Zinca Golescu”, Colegiul Naţional „Alexandru Odobescu”, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” şi Liceul cu Program Sportiv „Viitorul”.
Aşa cum am spus, realizarea unei infrastructuri moderne, atractive şi cu numeroase facilități a reprezentat metoda administrativă pe care am identificat-o pentru a reuşi să atragem piteştenii de toate vârstele către un stil de viaţă sănătos, către competiţii de anvergură naţională şi internaţională, către mişcare şi întreţinere.
Mai sus v-am prezentat ceea ce am realizat în trei ani jumătate, însă nu ne oprim, nici pe departe, aici!”.