La Piteşti, pâinea simplă, de un leu, costă, de ieri, cu 10 bani mai mult. Tariful a… dospit şi la pita feliată, iar gaura covrigului de 50 de bani valorează, acum, de două ori mai mult. Mult mai piperate la preţ sunt şi alte produse de patiserie, cu trecere la piteştenii obţinuţi cu gustările (relativ) calde, oferite de unele magazine de profil. De pildă, o plăcintă din foietaj cu brânză sărată, preparată (mai cu simţ de răspundere) îi păcăleşte foamea celui care are în buzunar 4 lei; firimiturile frugale sunt reprezentate de restul primit, socotit la numai 20 de bani. Comercianţii spun că scumpirile care ne-au lovit portofelele în această săptămână sunt cauzate, în primul rând, de preţul ridicat al făinii de panificaţie, materia primă de calitate fiind compromisă de vremea potrivnică.
Scumpiri de toamnă. Pâinea de un leu costă cu 10 bani mai mult
Advertisement
Advertisement
Un Comentariu
mihnea
Painea trebuie sa coste cam 2 lei franzela pt a fi majorate salariile din panificatie.Va veni vremea cand romanii nu vor mai avea paine pt ca nu va mai fi nimeni sa o coaca.Nu poti plati un bugetar cu 3000 lei iar un brutar cu 1000 lei si trei paini pe zi.