Related Articles

14 Comentarii

  1. 1

    IONEL

    Sistemul politic din România îşi doreşte un sistem de educaţie cât mai prost. Pentru politician este mult mai simplu să manipuleze un om fără educaţie decât unul cu educaţie. Şi cum tot ce mişcă prin Minister şi Inspectorate are culoare politică este normal ca educaţia şă lase de dorit (din punct de vedere practic, că la teorie cine este mai bun decât politicianul gargaragiu).
    Particularizând pentru judeţul Argeş, se poate spune că suntem fruntea la dezastrul din educaţie.

    Reply
  2. 2

    TILICA

    Atâta timp cât directorii de şcoli refuză să pună în executare sentinţe judecătoreşti, ne spune totul despre educaţie.
    Oare ce educaţie se face în şcolile din Argeş?
    Ce pot educabilii să înveţe din faptul că directorii de şcoli refuză să execute sentinţe judecătoreşti?
    Răspunsul este simplu, educabilii înţeleg încă de mici că legea poate fi încălcată fără să răspunzi, singura condiţie fiind să fi şmecher, cotizant la partid şi … (pe scurt să faci parte din MAFIE).
    Drept urmare elevii nu mai au drag de învăţătură, că vorba ceea cine învată este umilit şi moare de foame în România.
    Oare ce ar trebui să le spună un cadru didactic (umilit de sistem) elevilor?
    Să le spună adevărul (că fiind cinstit nu ajungi nicăieri), sau să-i mintă (învăţaţi, învăţaţi şi iar învăţaţi)?
    În cazul în care profesorul îi va minţii pe copii cu „învăţaţi, învăţaţi şi iar învăţaţi”, va fi crezut sau se va face de râs în faţa copiilor? Oare minciuna în cauză este sau nu păcat din punct de vedere religios?

    Reply
  3. 3

    Valentin

    Nu am facut niciodata legatura dintre lipsa apetentei noastre pentru munca cu absenta scolilor profesionale din sistemul nostru de invatamant

    Reply
    1. 3.1

      Valentin

      Acum am inteles!

      Reply
  4. 4

    Sabin

    Profesorii au prea multe pretentii

    Reply
  5. 5

    Samir

    Sunt de acord cu Sabin. Mai e putin si intra in vacanta timp de trei luni. Pai, tot sa traiesti

    Reply
  6. 6

    RADU

    SUNT DE ACORD CU PROFESORII II SUSTIN

    Reply
  7. 7

    Puiu

    Nu este deloc uşor să citeşti un asemenea editorial ,când eşti părinte sau bunic, mai ales că autorul face o analiză sensibilă atât din punct de vedere social cât şi din punct de vedere psihologic. Nu întâmplător a legat Ziua Copilului de un sistem de Educaţie falimentar. Am totuşi o mulţumire; încă nu s-a trecut la separarea copiilor şi a zilelor lor aniversare. Cum ar fi fost să avem Ziua Copilului şi Ziua Beizadelei? Nu m-ar fi mirat, pentru că astăzi diferenţa între copii începe din pântecele mamei. Da ,nu mint! Am asistat şi eu la discuţii între viitoarele mămici şi am rămas siderat cum îşi aleg ele doctorii cu care vor naşte, care vor fi onorariile pentru aducerea pe lume a micuţului, dacă şi-au făcut sau nu 3D…Urmează etalarea trusoului şi a cărucioarelor pentru copii, încep să apară lănţişoarele din aur la mânuţele şi picioruşele bebeluşilor ca semn al dragostei ce le-o poartă „mămăica” sau „tătăicu”. De unde au învăţat? De la ei, copiii mari, lipsiţi de copilărie, care astăzi sunt fericiţi că şi-au găsit jucăriile şi au ajuns şefi. Dintre ei provin acei directori şi inspectori care îşi bat joc de colegii lor. Sunt cei care au făcut bani şi integraţi politic si-au cumpărat diplome, iar astăzi copiii lor îşi fac studiile în străinătate ca să se întoarcă în calitate de şefi ai copiilor noştri. Dar cu bani nu poţi cumpăra caracterul şi cei şapte ani de acasă. Nu le ai pe astea, nimic nu ai! Să ne rugăm la Dumnezeu să ocrotească familiile care luptă în continuare ca şi copiii lor să preia obiceiurile şi meşteşugurile, care îi învaţă pe copiii lor să muncească cinstit, amintindu-le de fiecare dată că munca şlefuieşte caracterul omului. Un copil provenit dintr-o asemenea familie, nu va arunca niciodată „şcoala în stradă”.

    Reply
  8. 8

    Dora

    Are dreptate domnul Puiu, cum sunt parintii, sunt si copii, unii parinti sunt needucati.

    Reply
  9. 9

    ILIE

    Domnul Sabin- Samir are dreptate, profesorii cer prea multe.
    Cum este posibil ca un cadrul didactic, dupa ce este platit cu salariul de paznic (o mare parte dintre cadrele didactice) să indrazneasca sa ceara decontarea navetei de la conducatorii preaiubiti, primar (cu meserie de baza cioban, salariul de 4- 5 ori cat un cadru didactic în afară de parandărătul fără număr), director de şcoală (numiti politic, cu educatie mai puţină, că la aşa funcţie nu este necesar, salariul cel putin dublu cât al cadrului didactic, în afară de parandărăt), etc.
    A venit momentul ca profesorilor să nu li se mai dea salariul, ci doar să le fie tăiate bilete la intrare, că doar vin la şcoală de dragul de a fi călcaţi în picioare, pe post de preş pentru politicienii mai sus menţionaţi.
    De asemenea este o curată nesimţire pentru profesori că îndrăznesc să stea în concedii 2 luni cu buzunarele goale.
    Bravo lor primarilor, directorilor de şcoli, inspectorilor şi în general politicienilor, că de şpăgăreala pe care o fac în cursul anului îşi permit vacanţe lungi şi dese peste hotare, maşini pe măsură şi curvăsăreală din plin.
    Domnule Sabin – Samir ori eşti primar ori directror, sau inspector frustat că vre- un profesor nu a executat ordinele de pe plantaţia pe care o conduci, sau eventual nu ţi-ai făcut planul la şpăgăreală.
    Vorba ceea cum să dai salarii şi bani de sentinţe la profesori, atâta timp cât din aceste fonduri nu se pot obţine bani de parandărăt.
    Oare Samir- Sabin se regăsesc printre cei 40 de primari hoţi în frunte cu Ali Baba de România (Nicolescu) sub acoperişul lui Mircea Drăghici?

    Reply
  10. 10

    diogene

    Are dreptate. Tzara te vrea prost, o vita care isi plateste impozitele si apoi se duce de buna- voie la spital exact cum se duce vita la sacrificare la abator fara sa comenteze. Si in spitale poti sa mori linistit, sistemul medical vegheaza pentru tine.

    Reply
  11. 11

    Victor Viorel

    Ca fost profesor le plang de mila colegilor mei

    Reply
  12. 12

    MARIANA

    Şi la Şcoala Lereşti, avem un popă Maria Robert, care a fost director 7 ani cu comportament deviant, (de la înjurături ca la uşa cortului, urlete, ţipete, până la ameninţări cu moartea).
    La acest moment individul în loc să- şi facă orele pentru care primeşte bani, desfăşoară activităţi la biserică în interes personal.
    Se impune de urgenţă ca Arhiepiscopia Argesului si Muscelului să ne comunice motivele pentru care se acceptă tacit de către Biserică astfel de fapte imorale şi ilicite, fără să se ia nicio măsură.
    Se impune de urgenţă ca I.S.J. Argeş să ne comunice motivele pentru care se acceptă salarizarea acestuia pentru activităţi care nu au legătură cu şcoala
    Este inadmisibil ca Sistemul de Educaţie să achite salariul unor astfel de indivizi pentru munca prestată în Biserică şi nu la şcoală.

    Reply
  13. 13

    ICA

    Ar cam fi timpul ca educaţia să se mute şi în stradă.
    Sunt foarte mulţi tineri absolvenţi de teologie, care nu – şi găsesc loc de muncă.
    O mare parte din locurile de muncă din sistemul de educaţie sunt ocupate artificial de către aşa zişi profesori de religie care sunt şi popi.
    În Judeţul Argeş sunt peste 30 de aşa zişi profesori de religie care sunt la Biserică în timpul orelor.
    Oare aceşti preoţi nu se gândesc că ar trebui să lase şi pe sărmanii lor colegi şomeri absolvenţi de teologie să mănânce o pâine.
    Oare şpaga dată la ocuparea unei parohii include şi post în învăţământ.
    Oare de ce nu se sesizează nimeni, că popii în cauză nu au suflet şi nu au ce căuta nici la catedră nici la biserică.

    Reply

Comentează şi tu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Site deţinut de SC Argeşul Liber S.A. Copyright © 2024

error: Content is protected !!