# La capitolul venituri pe cap de locuitor, România rămâne o ţară la coada Europei
În trimestrul al III-lea din 2019, veniturile totale ale populaţiei (medii lunare/familie) au fost de 4.872 lei, în timp ce cheltuielile au ajuns la 4.200 lei în medie, arată datele transmise de Statistică. Luate individual, veniturile au fost de 1.889 lei/persoană, iar cheltuielile – de 1.630 lei.
Mâncare şi băutură
Aşa cum era de aşteptat, cei mai mulţi bani îi dăm pe mâncare şi băutură, iar cei mai puţini îi alocăm pentru educaţie. Faţă de vara anului trecut (comparând, deci, trimestrul al III-lea cu trimestrul al II-lea din 2019), veniturile totale au urcat cu 2,3% (cel mai mult au crescut veniturile din agricultură, în vreme ce la prestaţii sociale a fost un recul uşor).
Cheltuielile au urcat în toamnă în ceea ce priveşte recreerea (toamna include din punct de vedere statistic luna august, tradiţională pentru… concedii). Deşi veniturile anunţate de statisticieni pot părea mari, reamintim că discutăm despre valori medii. Şi că România, la capitolul venituri pe cap de locuitor, rămâne o ţară la coada Europei, cu disparităţi salariale în creştere, cu un şomaj la cote minime, unde deficitul de forţă de muncă dă mari bătăi de cap angajatorilor. Cum era de aşteptat, inegalitate mai mare a veniturilor băneşti disponibile se înregistrează la persoanele cu vârste sub 65 de ani faţă de cele trecute de aceste vârste, care sunt dependente numai de venituri din transferuri sociale.
2 Comentarii
Anonim
Până acum câteva zile, găseați „argumente”
să „jeliți” de grija cheltuielilor prea MARI pt. salariile din România ! N-a dat rezultate …MINCIUNA ! Acum încercați …şi INVERS ?!
Anonim
Mai bine ați discuta despre sclavia modernă din România.
Peste 50 % dintre români sunt sclavi în propria țară.