La Piteşti, pâinea simplă, de un leu, costă, de ieri, cu 10 bani mai mult. Tariful a… dospit şi la pita feliată, iar gaura covrigului de 50 de bani valorează, acum, de două ori mai mult. Mult mai piperate la preţ sunt şi alte produse de patiserie, cu trecere la piteştenii obţinuţi cu gustările (relativ) calde, oferite de unele magazine de profil. De pildă, o plăcintă din foietaj cu brânză sărată, preparată (mai cu simţ de răspundere) îi păcăleşte foamea celui care are în buzunar 4 lei; firimiturile frugale sunt reprezentate de restul primit, socotit la numai 20 de bani. Comercianţii spun că scumpirile care ne-au lovit portofelele în această săptămână sunt cauzate, în primul rând, de preţul ridicat al făinii de panificaţie, materia primă de calitate fiind compromisă de vremea potrivnică.
S-a scumpit pâinea
Advertisement
Advertisement