Vineri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti a avut loc punerea în funcţiune a Serviciului de Imagistică prin Rezonanţă Magnetică (RMN), în prezenţa prof. univ. dr. Florian Bodog, senator şi fost ministru al Sănătăţii, a senatorilor Cristina Stocheci şi Şerban Valeca, a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, a consilierilor judeţeni, precum şi a conducerii şi cadrelor medicale ale spitalului.
Investiţia constă în dotarea unităţii sanitare argeşene cu un echipament performant de imagistică prin rezonanţă magnetică şi cu un sistem informatic PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea şi partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN), precum şi în amenajarea spaţiului necesar bunei funcţionări a acestei aparaturi. Echipamentul RMN a fost achiziţionat prin Ministerul Sănătăţii, contractul fiind semnat la 9 ianuarie chiar de către Florian Bodog, ministrul Sănătăţii la acel moment. Pentru acest echipament s-a amenajat un spaţiu existent cu o arie construită de 127 mp, respectiv o arie utilă de 107,6 mp. Valoarea investiţiei de amenajare, construire şi montaj a fost de 464.455 lei (TVA inclus), finanţare integrală de la bugetul Consiliului Judeţean.
„După computerul tomograf de la Spitalul de Pediatrie, inaugurat la 1 iunie, chiar de Ziua Copilului, astăzi inaugurăm un aparat foarte performant, provenit tot de la Ministrerul Sănătăţii, atunci când domnul senator Bodog a parafat achiziţionarea celor două aparate pentru Argeş. Este, dacă vreţi, o îmbunătăţire a serviciilor medicale pentru pacienţi, care nu vor mai trebui să meargă în alte zone pentru acest gen de investigaţii. Urmează, după acest al doilea mare pas pe care l-am realizat astăzi, radioterapia, pentru sfera oncologică şi, în paralel, aşa după cum ştiţi, cele cinci proiecte mari privind sănătatea în Argeş, nu doar la Spitalul Judeţean”, a spus Dan Manu. Pacienţii argeşeni vor avea posibilitatea de a face investigaţii medicale la primul RMN din sistemul public de sănătate decontate de CAS. Utilizarea unui astfel de echipament, ce permite explorarea fără raze Roentgen a diferitelor organe şi/sau regiuni anatomice, va asigura atât o detectare precisă a proceselor patologice din corpul celor investigaţi, cât şi o scădere a numărului de pacienţi redirecţionaţi către alte unităţi sanitare de stat sau private.
Un Comentariu
Ioan
Alții…care se lauda cu….normalitatea…deci…după 30 de ani…o întârziere uriașă…măsurată în mii de victime umane…vin și întârziațiI astia sa ne arate ca…banii cetățenilor din impozite și taxe…au primit augusta lor semnătura și s-au transformat în…RMN…mare e gradina Domnului…Vae victis!