Aseară, trei persoane au fost reţinute scandalul falsificării de fişe medicale în vederea obţinerii permisului de conducere auto. Este vorba despre Ioana Anghel, administratorul clinicii medicale „Biolife” Piteşti, Elena Savu şi Alina Bălan, asistente medicale în cadrul clinicii, iar alte 16 persoane au fost audiate de anchetatori. Totodată, oamenii legii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 25.000 lei susceptibili a proveni din activitatea infracţională şi opt telefoane mobile aparţinând principalilor suspecţi, precum şi mai multe documente. Astăzi după-amiază, cele trei împricinate au fost prezentate instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru fals inlectual, abuz în serviciu şi complicitate la aceste infracţiuni, dar magistraţii au decis să le plaseze sub control judiciar. În schimb, azi după-amiază au fost reţinuţi Daniel T., de 47 de ani, şi Marian B., de 45 de ani, ambii administratori ai unor şcoli de şoferi, care vor fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă.
Vă reamintim că, ieri dimineaţă, înfruntând ploaia măruntă şi rece, judiciarişti ai Biroului Investigaţii Criminale au efectuat, sub coordonarea unor procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, 14 percheziţii domiciliare, din care 11 la sediile unei clinici medicale şi la câteva şcoli de şoferi (EMC, Master Auto, Maeda, Auto General MD, Mario Auto Astral, Drive Club, Leo School Best), iar alte trei la locuinţele unor persoane bănuite de fapte de corupţie. Descinderile au început la ora şase acasă la Andrei Anghel, patronul clinicii „Biolife”.
Anchetatorii aveau cunoştinţă că angajaţi ai clinicii cu pricina falsificau fişe medicale în complicitate cu instructorii auto, ai căror elevi urmau să susţină examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Contra unei sume de bani, cursanţii, susţin anchetatorii, nici măcar nu treceau pe la clinică şi aveau fişele direct parafate de medici. Din primele cercetări a rezultat că, de la 1 iunie încoace, ar fi fost eliberate mai multe certificate medicale în care se atesta în mod fals faptul că ar fi fost examinate în mod direct persoanele ce au solicitat eliberarea documentelor respective Aşa se face că oameni cu afecţiuni incompatibile cu obţinerea permisului de conducere, au obţinut viza de „clinic sănătos” şi au putut urma cursurile şcolii de şoferi fără nicio problemă.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a IGPR şi de al Jandarmeriei Argeş.
Val. NICOLAU