# În sistemul actual de facturare, direct pe relaţia salubritate – client, restanţele au ajuns la cote ameţitoare. Numai SC Salubritate 2000 SA Piteşti are de recuperat de la asociaţiile de proprietari circa 2,3 milioane lei, iar Salubrisul care operează în Nord are şi el de luat circa 2,4 milioane de lei de la asociaţii. Pentru că, nu-i aşa, nu se taie nicio utilitate dacă nu plăteşti gunoiul, s-a ajuns ca unele asociaţii să aibă datorii imense.
De exemplu, Asociaţia Independenţei de pe strada Dromichete are de plătit către Salubritate 2000 SA suma de 193.000 de lei! Înseamnă că nu au mai plătit… de secole dacă s-a adunat o asemenea restanţă! Şi Asociaţia Tudor Vladimirescu are restanţe mari, de circa 94.000 de lei, iar asociaţia Transilvania are de plată peste 85.000 de lei.
Acest sistem de facturare are şi dezavantajul că nu sunt declarate toate persoanele aflate în întreţinere, deci se pierd bani grei din acest punct de vedere (calculul se face pe persoană).
„Ce se mai aude cu taxa de habitat la Piteşti?”, întreba în urmă cu aproximativ o lună consilierul local Cristian Gentea, preşedintele PSD Piteşti. Şi are dreptate. O astfel de taxă presupune că toţi piteştenii care au rol la primărie plătesc o taxă anuală care apoi este „vărsată” de municipalitate în conturile operatorilor de salubritate.
Aşadar, ce se mai aude cu taxa de habitat?
Un Comentariu
Anonim
La întrebarea retorică a Salubrității(Gentea) : „Băgăm taxa de habitat” răspunsul îl dă în gândul ei orice …gospodină trecută prin toate…ale primăriei : „Băgați-o, măi, băieți şi voi,…c-al meu zice că nu mai are… pe unde”!!!