Acolo au mai ajuns fratele şi fiul său.
După cum relatam în ediţia de vineri a ziarului, în cursul zilei de joi polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au efectuat 38 de percheziții domiciliare în județele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Una dintre locuinţele vizate a fost „palatul de aramă” aparţinând lui Dan Stănescu.
Mandate de arestare
Joi seară, Dan Stănescu, de 45 de ani, fratele său, Marius, de 40 de ani, şi fiul său, Ionuţ Dănuţ, de 20 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarceraţi în arestul poliţiei judeţene. Cei trei au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti cu propunerea de a fi dispusă o măsură preventivă, iar procurorul de caz i-a dus pe cei trei în faţa instanţei. Analizând probatoriul din dosar, judecătorii au emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile şi împricinaţii au ajuns din nou în spatele gratiilor. În acelaşi dosar mai este cercetată şi nora lui Dan Stănescu, dar aceasta a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, magistraţii ţinând cont că femeia are în îngrijire un copil mic.
Angajări fictive
Vă reamintim că autoproclamatul regele internațional al tuturor romilor creștini de pretutindeni este suspectat că în perioada pandemiei ar fi angajat fictiv zeci de persoane ca să beneficieze de subvenții de la stat.
Din verificările anchetatorilor a rezultat că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, în calitate de administratori a trei societăți comerciale din judeţ, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (OUG 92/2020), cei în cauză ar fi recrutat 68 de persoane pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfășoare activități. Scopul a fost de a obține subvenții, pe care ulterior le-ar fi folosit în interes propriu, iar prejudiciul estimat este de 400.000 de lei.
Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor serviciilor pentru acţiuni speciale din Argeș, Olt, Dâmbovița, Brașov, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Teleorman, precum și al jandarmilor din Argeș şi Olt și al Brigăzii Mobile de Jandarmi „Frații Buzești” Craiova. Acţiunea a beneficiat şi de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.