Magic, superb, strălucitor…și așa mai departe, sunt epitete banale, insuficient de edificatoare pentru a eticheta ceea ce s-a întâmplat undeva pe un deal, în Gruiul Câmpulungului, între lacuri cu nuferi, sub clarul de lună de deasupra mirificului parc CERAMUS, sfințit cu un prea mult bun simț gospodăresc și artistic de către Dorin Mirea, un om ca toți oamenii…din normalitatea tot mai puțin vizibilă!
Musceleanul Dorin Mirea a tras clopote cu răsunet de voie bună și adunare pentru „MUSCELENII DE ASTĂZI” de pretutindeni, plecați de acasă, cu cariere profesionale și caractere notabile! O inițiativă susținută de Lions Clubs Internațional, sub genericul NOI SERVIM!
Într-un cadru feeric, rupt de cadrele nefericite, incolore și de multe ori contrafăcute, de prin mass media urigisitei noastre Românii de azi, au fost adunați medici cu reputație mondială, avocați, profesori universitari, antreprenori, generali de armată, actori, editori, diplomați, etc…toți cu ADN muscelean, născuți și crescuți sub cel mai strălucitor cer din Europa, de-a lungul Râului Târgului, între muscelele unde a descălecat întemeietorul de țară Negru Vodă, Basarab.
Amfitrionul Dorin Mirea a reușit să surprindă invitații cu o atmosferă de o eleganță exclusivistă. Pe locul în care se plămădește cărămida din pământ de Muscel, asfințitul s-a prins într-o horă de culoare unică încărcată de bucuria dedicată evenimentului. Verdele gazonului bine adăpat din jur împrejurul marelui cort alb sclipea ca o piatră nestemată, iar luciul lacurilor se îmbrățișa în dor și tihnă cu cerul de peste muscele, nuferii tresărind cu gingășie.
Doctorul Cătălin Copăescu, dezvoltatorul unei clinici de chirurgie de notorietate internațională, diplomatul Ion Jinga, ambasador extraordinar și plenipotențiar, Reprezentantul Permanent al României la ONU, New York, actorul Mircea Diaconu, europarlamentar, generalul Viorel Bârloiu, fost comandant al Armatei Române, Ioan Crăciun, director al Editurii Universități din București, sunt nume pe care le citez la întâmplare pentru a reda sonoritatea prezenței din Grui! Adaug nume ca Mircea Dragoteanu, Daniel Coriu, Ion Tiberiu Bratu, Alin Gheorghe Bălălău, Viorel Jinga, medici cu reputație interanțională (pe profesorul Cătălin Copăescu l-am poment înainte), deținători de înalte titluri și funcții universitar-academice, care prin prezența lor puteau da impresia că ar fi vorba despre un Congres Internațional de Medicină…Nu era un Congres nici de medicină, nici de științe juridice, nici de învățământ-educație sau științe de comunicare…Era doar o reunine a muscelenilor de astăzi, cuprinși, de altfel, într-o carte-monografie cu acest titlu, editată de un alt muscelean de diamant, Doina Banciu, prin Editura Tehnică.
A fost o întâlnire cu mult peste 40 de grade…spre temperatura de fierbere…a sufletelor nobile de musceleni.
P.S. Spumant, original și evident impresionant a fost cuvântul invitatului special, Nicolae Manolescu, criticul și istoricul literar care și-a stabilit de mai bine de 15 ani reședința în Câmpulug. Hâtrul profesor a declarat cu talentu-i de neconfundat: „Dacă dumneavoastră v-ați născut la Câmpulung, ei bine eu voi avea privilegiul de a muri aici!”…Apoi a tunat replica umoristului Sergiu Cicu: „Pământul Muscelului va fi și mai bogat!” Absolut fascinant!
5 Comentarii
adi
in Campulung este liceul Pedagogic, unul din cele mai bune din tara. Cei care au terminat acolo sunt invatatori foarte buni.
ene
asa e
adi
in Campulung este liceul Pedagogic, unul din cele mai bune din tara. Cei care au terminat acolo sunt invatatori foarte buni.
adi
in Campulung este liceul Pedagogic, unul din cele mai bune din tara. Cei care au terminat acolo sunt invatatori foarte buni.
Carmen Oprescu
Dacă toată iubirea de Câmpulung și de Muscel concentrată acolo ar rodi, am fi cei mai bogați oameni din lume! Mulțumiri domnului Mirea – pentru iubirea dumnealui de Câmpulung.