Mă feresc să cred că ceea ce scriu face parte din adevărul absolut. În toate există o relativitate de care trebuie să ţin seama. Dar nu mă feresc să-mi exprim dreptul modest, dar ferm de a înţelege lucrurile în nuanţe şi dincolo de aparenţe. Nu sunt un partizan al vreunui crez absolut, ci un individ care doreşte să înţeleagă ce se întâmplă cu el şi în jurul lui. Recunosc că această poziţie între extreme nu e uşor de menţinut, însă cunoştinţele de sociologie mă ajută în acest sens. De aceea, când scriu despre ce se întâmplă cu familia actuală, îmi asum riscul de a nu cuprinde toate adevărurile care o caracterizează, pentru că fiecare familie este unică în felul ei. Membrii care o formează sunt la fel de unici, dar sunt unice şi condiţiile ei de existenţă.
O familie care are un şomer în sânul ei este mult diferită de o familie ai cărei soţi sunt angajaţi în câmpul muncii. Sau dacă tatăl este bolnav, acesta ajunge în rolul de „copil” în familia respectivă, iar mama în rol de „tată”. Exemplele de acest gen ar putea continua la nesfârşit. Există însă şi câteva trăsături comune ale familiilor. De exemplu, părintele este de neînlocuit. Or, copiii care trăiesc fără tată sunt total diferiţi de cei crescuţi de ambii părinţi. O mamă nu-şi poate educa fiul pentru a deveni bărbat. Şi, aşa cum se spune, femeia nu poate să formeze un bărbat adevărat pur şi simplu, pentru că ea nu este bărbat. La fel se întâmplă cu fata care este educată de tată. Ea nu va avea niciodată sensibilitate feminină. O astfel de femeie doreşte să fie bărbat, pentru că este posedată de propria imagine. Acest fenomen s-a întâmplat şi când lumea se găsea în faza ei barbară, de unde ciudatele zeiţe cu barbă precum Cibele frigiana, cartagineza Diodon-Astere, latinele Fortuna şi Venus. La fel se întâmplă şi în cazul bărbatului. Modelul impus de Moise este bărbatul cu barbă.
Pe de altă parte, o familie rurală se deosebeşte de cea urbană. Iată de ce gândurile ce formează acest articol mi s-au înfiripat în ziua în care am vizitat o familie de ţărani. Când bătrâna gazdă a auzit ce vorbeam cu bărbatul ei despre referendumul lui Dragnea, ea a rostit doar două vorbe, dar deosebit de elocvente pentru mine: „Referendumul diavolului!”. Bătrâna nu avea de unde să ştie de principiile drepturilor omului sau de presiunea minorităţii asupra majorităţii. Ea îşi mai amintea că în urmă cu câţiva ani mai participase la un referendum în legătură cu reducerea numărului de parlamentari, dar care a ajuns sloganul politic al lui Traian Băsescu pentru a scăpa de suspendare. Nu ştia nici că politicienii nu dau socoteală pentru risipirea banilor publici. Femeia ştia un singur lucru: că prăbuşirea ei e una culturală. Iată dar că, de câte ori scriu despre cineva, am tendinţa de a-l considera pe acesta din familia mea. Mă apropii atât de mult de el, încât îmi devine un fel de alter ego. Dar, de data aceasta, în articolul de faţă, nu pot să mă apropii de cei despre care scriu, pentru că nu-mi închipui cum aş putea-o face în cazul în care soţii sunt de acelaşi sex.
Prin urmare, în viaţa noastră multe lucruri sunt denaturate, dar problema părinţilor de acelaşi sex întrece orice închipuire.
„De se va culca cineva cu bărbat ca şi cu femeie, amândoi au făcut nelegiuire şi să se omoare, că sângele lor asupra lor este” (Leviticul 20, 13). „Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, când şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii; asemenea şi bărbaţii, lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au desprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţii cu bărbaţii, săvârşind ruşinea şi luând în ei răsplata cuvenită rătăcirii lor (Romani 1, 26-27)”.
Pe de altă parte, s-a demonstrat ştiinţific că homosexualii prezintă dereglări, mai mult sau mai puţin grave, ale centrilor nervoşi superiori, precum şi că, în circa 75% din cazuri, au un dimorfism somatic. Se ştie doar că practicarea homosexualităţii duce inevitabil la apariţia nevrozei. Or, a organiza un referendum pentru a consulta populaţia în legătură cu aceste probleme mi se pare prea mult. Vrem să ne reformăm viaţa fără a-i cunoaşte cu adevărat temeliile. Cine vrea să facă prognoze referitor la ceea ce se va petrece în viitor nu are voie să se mulţumească a cunoaşte viaţa numai la suprafaţa ei. El trebuie să o cerceteze în profunzimile sale. Or, întreaga viaţă psihică şi filosofică a omului actual conţine o mare parte din premisele viitorului.
18 Comentarii
Anonim
Până la urmă psihosociologia explică şi baza Reclamelor (agresive !) pentru medicamente,care sufocă astăzi mass-media, nu doar românească, şi este o axiomă (care este şi mobilul şi scopul ,alternativ, ale acțiunii ) : NUMĂRUL (statistic) MARE(al banilor) care se obțin sau cheltuiesc şi care reprezintă şi ESENȚA oricărei AFACERI !
Oare la baza oricărui fenomen social /politic (de la obiceiuri/cutume până la forma de organizare politico-socială „cea mai avansată” -DEMOCRATIA ) reprezintă altceva decât PUTEREA
NUMERELOR ?! (Pythagora)
Deci, dacă după 2 zile de REFERENDUM societatea românească va fi tot divizată , ce medicamente trebuie să cumpere ?!…
Anonim
Singurul medicament este ortodoxia
Anonim
Ai auzit de drepturile omului? Asta cu ortodoxia merge la tara.
Anonim
Mare e grădina….Acum scot capul (din dos) toți penetrații. A fost o glumă, desigur.
Anonim
Am vrut să spun disperații…
Anonim
Si noi care credeam că ai vrut să scrii „pederastii” , dar a ieşit din android cuvântul ce place cel mai mult prostituatelor , dintre multe alte cuvinte care numesc, respectiv, stările/trăirile/ lor posibile, unde …”penetrația” e prolema !
Anonim
A, uitasem !…”Şi …banii (€ & $) !
Anonim
Domnule „Anonim” , te rugăm , zi-le… mai „rar” , adică aşteaptă până le „procesăm”/rumegăm şi noi, ăştia cu barbă şi fără şapcă/fes…că s-a lăsat şi frigul/noaptea, iar CET-ul tot fără căldură e şi … de REFERENDUM !
Cristian Manoliu
Apropos de reclamele agresive. Cred ca ati observat ca pe acest ziar nu exista reclame din alea care „iti scot ochii” si nu mai nimeresti x-ul de unde sa le inchizi, pt ca daca dai click in alta parte se deschide alta porcarie… si tot asa. Va spun sincer ca citind acest ziar sunt linistit, tihnit, in pace cu mine insumi iar subiectele dezbatute sunt interesante si bine gandite. Si comentatorii imi plac (uneori mai mult, alterori se mai strecoara cate unul care o cam da cu batul in balta), dovada ca este citit de oameni cu cap. Asadar, sunt unul care citesc cu drag acest ziar si care, in ciuda a tot ce spun antevorbitorii mei, chiar o sa ma duc la vot… nu de alta, dar sa nu se cheltuiasca banii bugetului degeaba. Dle Savu, aveti o cultura vasta si un mod interesant de a prezenta lucrurile. Va citesc cu mult drag.
Anonim
Uf, d-le Cr. Mano liu , să ştiți că şi la acest ziar, ce-şi face omul cu …mâna lui , tot „lucru manual” se numeşte , ca şi pe „facebook”-ul dvs. !
În ce priveşte CONFUZIILE (inclusiv de valori), este celebră cea a lui Einstein , care , tot frământând el, în MINTEA lui ,”Teoria relativității”, a confundat cronometrul cu care măsura timpul de fierbere, cu oul pe care tocmai trebuia să-l fiarbă şi s-a trezit ,la un moment dat, că fierbea în ibric cronometrul…şi ținea în mână… oul !
Anonim
CA COlumb!
Anonim
Aşa scrii tu formula carbonatului de calciu, la depozitul unde vinzi var !…
Anonim
Ha, ha, ha, te-ai prins. Stai acolo!
Anonim
Păi numai tu , Titică țîganu, mai posezi…rudimente de Chimie, dintre locatarii de la COREMI !
Anonim
Anonimul asta căuta oameni pe facebook sa le dea replica, face chestiuni personale din comentarii. Omul asta nu e cu toți boii acasă…
Anonim
Acu , nu te izmeni şi tu , țîganca mea trunchioasă, că aşa sunteți toate care consumați pe la colțuri…de mese, din lipsă de clienți , neînțelegând că facebook ăsta n-are ochi şi bani pt. baragladine expirate ca voi …
Anonim
Romanul cand nu are ce face inventeaza probleme
Vasile
Familia tradițională este singurul loc unde ne regăsim, de unde ne tragem seva, puterea, bucuria, exuberanța … familia tradițională ne oferă posibililitatea de a ne întoarce în timp, cu nostalgie, cu dragoste față de valorile autentice pe care ni le-au sădit în suflet, firesc, părinții și bunicii. Familia care aduce pe lume copii trăiește, dăinuie, altfel … În sens extins familia înseamnă neamul, poporul! dacă nu se nasc prunci în familie – se stinge neamul și probabil vom importa, vom adopta din Siria.