Sâmbăta trecută, gospodinele care activează în cadrul Asociaţiei pensionarilor „Viaţă lungă” au condimentat concursul de gastronomie „Recolta de toamnă” cu reţete felurite. Mai multe tipuri de conserve de iarnă, gătite cu hărnicie, gust şi simţ de răspundere, au fost degustate în „bucătăria” Centrului Cultural Mioveni, iar cele mai delicioase preparate au fost premiate.
Cu cea mai bună zacuscă de vinete s-au lăudat Maria Ştefan (premiul I), Angela Enache (II) şi Elena Borş (III). Cele mai rafinate dulceţuri au fost preparate, în ordine descrescătoare, de Flori Caftaliu (de gogonele), Angela Enache (de vişine) şi Lămâiţa Văduva (de vişine negre).
Doamna Lămâiţa a dat lovitura cu gogoşarii în oţet, asortaţi cu hrean, ţelină şi conopidă (premiul I). La categoria celor mai bune murături i-au suflat în ceafă Maria Stan (II – gogoşari) şi Augustina Ciobanu (III – castraveciori).
Pentru eforturile depuse, spre deliciul juriului şi al publicului degustător amator, premiantele au fost răsplătite cu diplome şi ustensile de bucătărie, ca să aibă, şi la anul, cu ce să prepare bunătăţile pentru iarnă.