Primărița Câmpulungului, Elena Lăsconi, vrea cu orice preț să scape de deșeurile periculoase și nepericuloase de pe fosta platformă ARO, însă până acum demersurile făcute în această direcție au fost în zadar. Firmele care au depozitat în hală deșeuri textile și mase plastice, dar și substanțe chimice, inclusiv cianuri au refuzat să le ridice/neutralizeze.
Elena Lăsconi a cerut Ministerului Mediului, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Gărzii de Mediu, Prefecturii etc. să îşi facă treaba pentru a scăpa oraşul de cele 1.600 de tone de deşeuri de pe fosta platformă ARO, dar organele statului nu au gestionat problema cu prioritate. La începutul acestui an, Elena Lăsconi a tras încă un semnal de alarmă pe această temă.
În încercarea de a dezamorsa „bomba” ecologică, primărița a sesizat din nou autoritățile, dar și DNA. Totodată, a inițiat și o petiție online, care a strâns (cel puțin până ieri, la ora 9) 1.764 de semnături.
Subiectul cu potențial dezastru ecoligic la care sunt expuși câmpulungenii a fost titrat de social media. Fiind apelată să se implice în acțiunea de degajare a halei de otrăvuri, „Greenpeace” a reacționat. Voluntarii organizației care desfășoară campanii de protejare a mediului sunt așteptați să vină la Câmpulung săptămâna viitoare, la 26 ianuarie.