# Ziua Mondială dedicată luptei anti SIDA se sărbătoreşte anual la 1 decembrie, fiind în continuare o problemă majoră medicală, economică şi psihosocială. În 2016, în Europa au fost 29.444 de cazuri noi: tineri care întreţin relaţii homosexuale şi consumă droguri injectabile. Trăiesc în România aproximativ 15.000 de persoane infectate cu HIV.
# După zilele libere de la sfârşitul lui 2017, mi-am reluat activitatea la cabinet pe 3 ianuarie. În primele cinci consultaţii au fost: trei boli venerice şi două cancere cutanate.
# Situaţie alarmantă în România: între 2009 şi 2012 au născut peste 9.000 de adolescente. Dintre ele, 3.000 aveau sub 15 ani!
# Dacă s-ar consuma una sau două porţii de legume pe zi, beneficiul ar fi scăderea cu 11% a bolilor cardiovasculare majore.
# Pe fructele şi legumele nespălate se găsesc ouă de paraziţi intestinali şi aproximativ 240 de tipuri de mucegaiuri care eliberează vreo 2.000 de substanţe toxice periculoase mai ales pentru sănătatea copiiilor.
# OMS estimează că şapte din zece vizite medicale sunt cauzate de alimentaţie. Cele mai nesănătoase alimente sunt: dulciurile, sucurile, produsele de patiserie, şunca, salamurile, carnea roşie şi ofertele de la fast-food.
# Numărul copiilor supraponderali şi obezi a crescut în majoritatea ţărilor europene. Unul din trei copii care au între 6 şi 9 ani este afectat. Cauze: alimentaţia excesivă, băuturile dulci şi lipsa sportului.
# Începând din 2014, psihologii vorbesc de o nouă boală modernă: selfita. Este nevoia imperioasă a unora de a se fotografia. Toţi dorim să avem amintiri personale. Patologică este dorinţa unora de a le difuza pe reţelele de socializare.
# Este epidemie de ciumă în Madagascar: peste 700 de cazuri, 63 de decese, şcoli închise chiar în capitala insulei. Cauza: muşcăturile de purici infectaţi. Radu Mazăre ştie: tratată la timp, boala, care are manifestări pneumonice, se vindecă!