Am ştiut dintotdeauna că, indiferent de cine se află la putere, poporul e o găină de jumulit. Cei de stânga o jumulesc, iar dacă ţipă, o lasă să ţipe, dându-i totuşi, din când în când, câte o grăunţă. Cei de dreapta, în schimb, o jumulesc şi ei, dar dacă ţipă, îi sucesc gâtul. Astfel că în spatele fiecărei doctrine politice, indiferent care este aceasta, nu vezi decât aceeaşi maşinărie care manevrează faţade. Dezbaterea despre doctrinele politice de stânga sau de dreapta este o falsă problemă. În aceste condiţii, omul simplu, prins în laţul curentelor politice, trebuie să-şi dea votul uneia dintre părţi. Dar cui?
Drept care, ceea ce mă deranjează la partidele de opoziţie este agresivitatea lor personalizată. Când îi ascult pe Dan Barna de la USR sau pe liberalul Florin Câţu, îmi aduc aminte de vorbele unui mare om politic, Barbu Catargiu. Acesta le atrăgea atenţia celor care doreau cu orice preţ să ajungă în vârful scării sociale, astfel: „Voiţi să vă suiţi? Nimic nu vă opreşte. Dorinţa vă e firească. Noi nu vă oprim. Niciodată n-aţi fost opriţi nici d-stră, nici părinţii d-stră. Vă rugăm numai să călcaţi mai încet, din treaptă în treaptă. Să nu doriţi să săriţi din capul de jos al scării tocmai la cel de sus şi de acolo deodată sus pe streaşină. Fiind pasul cam mare, ne e frică să nu cădeţi şi, ceea ce ar fi mai rău, să cădeţi peste noi ce vă privim cu atâta plăcere şi să ne rupeţi gâtul nouă, nu vouă”.
Prin urmare, dacă am ştiut despre toate acestea nu înseamnă că nu sunt încă surprins de lipsa de viziune a politicienilor în ceea ce priveşte politicile economice. Nu aş fi crezut vreodată că PSD, de exemplu, îl va copia pe fostul PDL cu privire la tăierea de salarii. Deci, guvernanţii actuali nu au găsit ceva mai bun de făcut decât să ia din salariile psihologilor şcolari un spor de 15%. Uite cum, după zece ani, salariile unei categorii profesionale au fost tăiate cu 15%! Cine a luat o astfel de măsură probabil că subminează imaginea partidului din interior într-un an electoral, aşa cum spuneau cândva închipuiţii dizidenţi anticomunişti despre activitatea lor în cadrul Partidului Comunist. Se judecă gerontologic şi contabil, nu axiologic.
Să amintesc aici numai faptul că educaţia din şcoală urmăreşte ca elevul să priceapă ceea ce învaţă aşa cum ţăranul pricepe miezul pepenelui dându-i numai un bobârnac. Astăzi, copiii petrec mult timp cu ochii fixaţi asupra unui monitor. Părinţii lor stau mai mult la muncă decât acasă, cu familia. Generaţia actuală de copii are mai multe probleme emoţionale decât generaţiile din trecut. Copiii de astăzi sunt mai singuri şi mai deprimaţi, mai furioşi şi mai nestăpâniţi, mai emotivi şi mai înclinaţi să se îngrijoreze din orice, mai impulsivi şi mai agresivi. Ei ajung să se drogheze, să consume alcool şi să fumeze. Toată lumea îi condamnă pe cei care ajung într-o astfel de situaţie. Şcoala face tot felul de programe de educare a caracterului, de prevenire a violenţei, a agresivităţii, a consumului de droguri.
Şi toate acestea sunt aproape în zadar, întrucât, în cazul respectivilor tineri, drogul, tutunul şi alcoolul nu sunt substanţe nocive pentru sănătate, ci adevărate medicamente. Pentru ca ei să înţeleagă răul pe care şi-l fac singuri prin consumul de droguri ar trebui educaţi emoţional, nu numai informaţional. O soluţie ar consta în o nouă viziune a ceea ce pot face şcolile spre a forma şi dezvolta personal elevii, punând la treabă în acelaşi timp mintea şi sufletul acestora. Or, acest lucru îl poate face foarte bine psihologul şcolar. Dar cum să-şi facă treaba bine când acest psiholog îşi dă seama că este mai mult tolerat decât acceptat? Şcolile din Vest îşi încep organigrama cu psihologul şcolar. La noi, o astfel de funcţie pare că s-a înfiinţat datorită integrării noastre în Uniunea Europeană, fiind una din sutele de condiţii, fără însă să-i fie înţeleasă adevărata menire educaţională.
Iată dar cum continuăm şi astăzi o stare de lucruri în învăţământ în care elevii îşi dibuie calea. Niciun drum bătut nu e încă al generaţiei actuale de învăţăcei. Îl poate găsi copilul meu, îl poate găsi copilul tău, îl pot găsi amândoi, ori îl va găsi un altul, însă niciodată toţi împreună. De aceea, marea victimă a degringoladei din învăţământul nostru este elevul, pentru că el a fost înglobat forţat acestei stări de lucruri, neantizat, iar personalitatea lui se topeşte în marea dramă socială, în care rămâne un biet şi neînsemnat obiect de dispută politică.
37 Comentarii
Anonim
Ce sa va surprinda? Politicienii indiferent de partidele din care fac parte au aceeasi mentalitate, totul pentru ei, jumulirea e totala.
Anonim
Nu o uitati pe Ogluta Vasilescu? Nu am vazut femeie-politician mai agresiva ca Vasileasca!
Anonim
Totul este până la bani.
Din salarii, nu se poate obține parandărăt.
Din zugăvirea unei școli se obține în mod sigur parandărăt.
În concluzie, politicianul va tinde tot timpul să micșoreze salariile pentru a se ajunge banii de afaceri cu parandărăt.
Chiar dacă aparent cresc salariile, ele în realitate în general se micșorează, întrucât ne confruntăm cu o devalorizare datorată inflației s.a.
Dora
Ce salarii? Ce munca? Noi ne pregătim sa votam. Pe cine?!
anonim
Ce este ala ,,parandărăt.,,?
Anonim
Parandărătul este aceea sumă de bani pe care șefii unei instituții publice, adică contabilul și directorul o duce acasă (în afara salariului) în urma afacerilor de la locul de muncă.
Practic, parandărătul este un supliment (la negru) la salariu.
anonim
Se vede ca sunteti colegi si anume profesori ,,adică contabilul și directorul o duce acasă ,, , NU va mai ajung bani din meditații. Stati după ore si faceti meditații la scoala pe bani si consumator gazele si lumina. Rezultate nu aveti deloc la ore , la evaluare, la campionate, la olimpiade etc. Uitate la grădina ta, HOTUL STRIGA HOTUL.
Anonim
Bani din meditații?
Majoritatea profesorilor nu dau meditații.
Dacă matale ai cunoștințe că cineva face meditații pe bani în școală ai datoria să te duci la parchet.
În concluzie, faptul că o mică parte din profesori fac meditații nu justifică furtul contabililor și al directorilor.
Zorro
Poate din acești 15% vor sa plateasca datoriile catre FMI , CE si BM … totusi?!?psihologilor din penitenciare le au tăiat salariile ?Cred ca lor nu, de ce sa taie din banii unora care ii vor consilia peste putin timp…
Anonim
Tinerii reprezentavi pentru publicul cititor al „psihologului şcolar” Gh. Savu, după ce ar citi articolul despre „tăierile de salarii”/de fapt, de …”spor”! / vizate de cumulardul „ziarist-sociolog”+ pensionar cu INDEMNIZAȚIE (!)babană ar găsi imediat cuvântul în vocabularul lor uzual/activ (de sub 50 de cuvinte !) care să ştampileze „produsul” ziaristului : „Varză călită” , fără ardei iute !?…Care ideologie vs. doctrină ?! Care ideologie vs utopie ?! Care ŞTIINȚĂ a Politicii vs.improvizație manelistică (de tip oportunist-fripturistică) ?!…Etc. etc.
Anonim
Ce prost! Ai înghițit postarea!
anonim
Au tăiat salariile PSD? credeam ca contabili le-au gresit! Cat neadevăr! Si eu il boicotam pe contabil! deci estia sunt toți! Gata merg la vot sa votez! dar ce?
Anonim
În general o tăiere de salariu nu vine niciodată singură.
Tăierea salariului dictată de politicieni este întotdeauna urmată și de tăierea realizată de contabilul Șef.
Privitor la ce votezi, poți să votezi ce vrei, rezultatul va fi același.
anonim
adica PDL
Anonim
PDL.ul provine din vechiul PSD.
Acum PDL.ul se regăsește în PNL.
Din cele de mai sus rezultă că toți sunt escroci.
În lectura noastră este vorba la acest moment doar de PSD condusă de doamna Cati care a tăiat drepturi salariale
anonim
Ce sa zic si PNL nu da naveta. Avem salarii mari si dam bani din buzunar pentru naveta!
anonim
wow
Anonim
e ok. savu e cel mai mare
Anonim
Savu de la primărie, cel cu naveta, a dat ceva mărunțiș pentru naveta, de parca am fi cerșetori.
Anonim
Aveți lider de sindicat în școală care este și Șef Contabil.
Luați legătura cu el!
Problema este doar în contabilitate și la Sindicat.
anonim
wow wow si consilieri ce fac votează ca ….
ionita
Domnul anonim sa luat deza noi cadrele am depus cerere de chemere in judecata si o plangere …..
Anonim
Am verificat site-ul Tribunalului Argeș și nu apare niciun dosar în acest sens.
Ultimul dosar a fost înregistrat la data de 29.05.2018 cu nr. 3295/109/2018, dosar în care s-a pronunțat sentința nr. 3995 din 24.10.2018 prin care s-a constatat că Sindicatul și-a retras cererea de chemare în judecată.
Ne-am cam saturat de gargara Șefului contabil ajuns lider de sindicat.
În momentul când un lider de sindicat este în același timp și șef, miroase a rahat din plin.
Oancea adelina
Il iubim pe lider. Este un drăguț si simpatic. Pupalas mereu.
Cati
votez
Anonim
„Pupalas mereu”- bravo ție.
Cine se aseamănă se adună.
Și cum comentariul este scris de o persoană de genul masculin, înseamnă că este vorba de homosexualitate.
PSD
naintea plecării de la guvernare, PSD a venit cu o propunere de mărire a salariilor bugetarilor cu 10%. Această decizie a fost comentată de către deputata PNL, Cristina Pocora, la emisiunea Talk B1, de la b1tv.
„Astazi s-a emis un amendament în care salariile bugetarilor, înafară de ale medicilor și cadrelor didactice, vor fi majorate începand cu 1 decembrie 2015.
După ce tot anul 2015 doamna Rovana Plumb și Victor Ponta ne-au amăgit că vor veni cu o lege a salarizării în sistemul bugetar, iată că acum, când PSD-ul nu mai este la guvernare, doresc să arunce România în aer prin această decizie.
PSD ne spune că „mărim salariile în sistemul bugetar cu cu 10%, iar după aceea, tăiem din altă parte, din investiții, punem taxe și impozite”. Asta este ceea ce PSD-ul dorește cu adevărat.
Ceea ce PNL a cerut este discutarea impactului real al acestei măsuri. Dacă sunt bani, ei trebuiesc dați. Este nevoie de o majorare a salariilor. Dacă nu sunt bani, trebuie știut. Nu trebuie puse taxe acum, când PSD-ul pleacă de guvernare.
Haideti sa nu amagim bugetarii din romania, nu sa se faca ca atunci, cu profesorii, cand au fost amagiti cu salarii mai mari.
Dacă sunt bani, ei trebuiesc dați, dacă nu sunt, trebuiesc spuse exact care sunt costurile. PSD-ul nu face decât un gest iresponsabil și populist în acest moment.
Amendamentul a fost introdus în comisie. Pe loc, ministerul muncii a spus că susține, iar ministerul de finanțe a spus că bugetul României nu poate susține acest lucru pe 2016 și că asta ar însemna tăieri de la alte cheltuieli”,
TSD
Guvernul PSD pregătește corelarea, prin lege, a salariului minim de salariul mediu, după cum arată o propunere a Comisiei Naționale de Prognoză făcută publică de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, într-o postare pe Facebook.
Astfel, începând cu anul 2020, PSD ia în calcul modificarea Codului Muncii și introducerea unui prag minim al raportului salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată / câștig salarial mediu brut la cel puțin 45%.
Cu alte cuvinte, salariul minim va ajunge la aproape jumătate din salariul mediu pe țară. În luna august, câştigul salarial mediu brut pe economie calculat de INS a fost de 4449 lei.
Anonim
Vorbesc, in timp ce puterea mea de cumpărare a scăzut iar in buzunar am mai puțin bani, parca trăim in realități paralele…
Anonim
Ce curve politicienii ăștia.
Când se apropie sorcul să plece, vor să mărească ceva, dar s-o pună în practică cei care vin după ei.
anonim
Naveta fuge de PNL wow
anonim
Aici e ceva putred. Aici cred ca pute.
anonim
Ce este ala un pshilog? Ce face el?
Anonim
Aplică „tratament” celor cu probleme, inclusiv contabililor și directorilor
Anonim
De altfel, multi dintre voi care comentati aici aveti nevoie de un psiholog
Anonim
face dintr-un anonim ca tine un om integru, se poate ca la tine sa nu coincida varsta cronologica cu cea psihologica
anonim
iar cu litere mici!